Per Gessle fyller 64 år – stjärnans nya glädjebesked får fansen att jubla

Den folkkära artisten och låtskrivaren Per Gessle fyller 64 år på torsdagen. Men några planer på att gå i pension har han inte.

Nyligen släppte stjärnan en ny Roxette-singel och i sommar väntar en turné med Gyllene Tider.

Och födelsedagen till ära kommer Per Gessle med ett besked som får fansen att jubla av glädje.

Den Halmstadsbördiga artisten Per Gessle slog igenom i början av 1980-talet som frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Den folkkära popgruppen har gett oss en rad dängor som aldrig går ur tiden – såsom ”Sommartider” och ”Gå & Fiska”.

Och bandet håller fortsatt på med alla originalmedlemmar på plats. Nu som då bjuder de på återföreningskonserter, och i sommar är de tillbaka med en storturné i Sverige, Finland och Norge.

”Under coronapandemin kände jag ett starkt behov av att få uppträda tillsammans med mina gamla vänner. Den kärlek som vi fått av publiken är en magisk kraft så beslutet att fortsätta Gyllene Tiders saga känns rätt. Hux flux är vi tillbaka. Vi ses nästa sommar”, skriver Per Gessle i ett pressmeddelande på bandets hemsida.

Per Gessle
Per Gessle. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Per Gessle återupplivar Roxette – tre år efter Maries bortgång

Men mest känd är nog ändå Per Gessle för Roxette, duon han bildade med Marie Fredriksson 1986. De slog igenom världen över och var bland 90-talets mest framgångsrika popduos.

”It must have been love” är en av deras stora hittar som klättrade på topplistorna världen över, och genom åren fick duon hisnande fyra amerikanska Billboard–ettor.

Men hitbandets enorma framgångar fick ett tragiskt slut 2019, då Marie gick bort i cancer. Per blev då osäker över hur han skulle gå vidare. Men i somras beslöt sig Per för att återförena det klassiska livebandet – och bandet döptes om till PG Roxette.

I samband med detta släppte även bandet en ny singel.

– Det är omöjligt att ersätta Marie och det har heller aldrig varit min intention. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan, fast på ett annat sätt, har han sagt i ett pressmeddelande i samband med släppet.

Foto: Leif R Jansson/TT

Per Gessles nya glädjebesked som får fansen att jubla

Per Gessle har verkligen gjort en resa – från tonårsidol till världsstjärna. Och den resan är absolut inte över. I en intervju med Expressen har han berättat om hur han ser på att gå i pension.

– Nej det kommer aldrig att hända, jag är inte den typen, har Per Gessle sagt.

– Så länge jag känner att jag har nya låtar och produktioner i mig så vill jag hålla på.

Nu fyller han 64 år. Och i vanlig ordning släpper han ny musik födelsedagen till ära.

I år har Per Gessle beslutat sig för att uppdatera sitt soloalbum ”Party Crasher” på strömningstjänsterna – med en låt som aldrig tidigare hörts.

”Den 12 januari kommer du hitta den osläppta låten ’Wrecking ball’ plus tre andra låtar som är en del av PC-familjen”, skriver han i ett inlägg på sin Instagram.

Och fansen hurrar över beskedet.

”Jaaa, kan inte vänta på att få lyssna! Älskar detta album så mycket!” skriver en person.

”Wow, underbar överraskning” skriver en annan.

”Okej, nu sitter jag här med ett enormt leende. Ser framemot det” skriver en tredje.

Stort grattis på födelsedagen, Per! Vi hoppas att du får en underbar dag!