Plötsliga kritiken mot Abba – efter historiska bilderna från återföreningen: ”Slarvigt”

ABBA släpper nya albumet Voyage med tio nya låtar samt sätter upp en show i London där deras avatarer ackompanjeras av en orkester. Inför inspelningen bar medlemmarna speciella dräkter. Fr.v. Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson. Foto: Baillie Walsh / TT

Abba återförenas och har spelat in ett nytt album.
Nyheten avslöjades i en direktsändning som kunde ses över hela världen.
Men nu möts den svenska supergruppen av kritik.

Torsdagen den 2 september klockan 18:45 hade marknadsförts intensivt av Abba den senaste veckan. En ny hemsida – Abba Voyage – lanserades och en klocka räknade ner till den stora dagen.

Och nu vet vi – Abba återförenas efter 39 år.

Det hela avslöjades i ett direktsänt evenemang som visades över hela världen på Youtube. Sändningen utgick från flera platser på jorden – bland annat London, New York och Stockholm.

I Sverige var det radio- och tv-profilen Arantxa Alvarez som programledde sändningen med den äran. Efteråt hyllades hon för sin insats av bland andra komikern William Spetz.

”Ååå du är så BRAAA”, skriver Spetz till Alvarez i en kommentar på hennes Instagram-konto.

Samtidigt fanns Björn Ulvaeus och Benny Andersson på plats i London.

Björn och Benny hade där slagit sig ner i varsin fåtölj för ett samtal med programledaren Zoe Ball. Där berättade de om det nya albumet och den kommande hologram-showen i Storbritanniens huvudstad.

Kritiken mot direktsändningen

Sändningen var närmare en timme lång – och fansen satt på nålar när nyhet efter nyhet presenterades om den numer återförenade supergruppen.

Men samtidigt möts de nu av kritik – för just sändningen. Det är medieprofilen och journalisten Emanuel Karlsten som på Twitter skriver:

”Fattar inte hur ABBA lyckas göra en så dålig live-sändning? Allt? Manus, ljud och ljus?”

Karlsten får också medhåll av flera som sett direktsändningen och inte tycker att den höll måttet.

”Inte bara dåligt utan också SLARVIGT. Kameror med omatchande färgprofiler, myggor som sätts på försent, ett musikspår som är sänkt ned i avgrunden i volym under inledningssegmentet från alla deltagande städer. ABBA kan INTE ha samma ribba som livesändningen av Jordgubbens Dag”, skriver en annan.

”70-tals utrustning?”, frågar sig en annan användare.

Samtidigt försvaras sändningen av många.

”Tror faktiskt det är lite avsiktligt töntigt”, skriver en användare i ett svar till Karlsten.

ABBA släpper nya albumet Voyage med tio nya låtar samt sätter upp en show i London där deras avatarer ackompanjeras av en orkester. Inför inspelningen bar medlemmarna speciella dräkter. Fr.v. Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson. Foto: Baillie Walsh / Handout / TT

”Helt ointressant”

Flera menar också att det inte spelar någon roll om själva sändningen var bra eller dålig. De tycker att musiken bör stå i centrum för nyheten om Abbas återkomst.

”Helt ointressant med kvalitén på sändningen? Dom släpper ett helt nytt album”, skriver en Twitter-användare.

”Vem bryr sig om sändningarna, när de släppt två nya helt faktiska låtar och mer kommer!”, skriver en annan.

Här nedan kan man se hela sändningen i repris via Youtube:

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Abbas nya album ”Voyage” släpps 5 november.

Exit mobile version