Plura Jonssons son Axel har växt upp och går i pappas fotspår

Plura Jonsson blev Sveriges rockpoet redan i början på 1970-talet. Som sångare och frontfigur i kultbandet Eldkvarn har han gett oss klassiker som ”Kärlekens tunga”, ”Pojkar, pojkar, pojkar”, ”Kungarna från Broadway” och ”Fulla för kärlekens skull” ur den stora låtskatten.

Som soloartist har Norrköpingssonen Plura bland annat varit med i ”Så mycket bättre” – och blev då om möjligt än mer populär ute i stugorna.

Linus Hallsénius/TV4

Plura har fyra barn och av dessa har sonen Axel Jonsson-Stridbeck, 31, valt att ta steget ut i rampljuset.

Pluras son Axel är också musiker

Även han är nämligen musiker – och har bland annat turnerat vid sin pappas sida, och Plura har en klar åsikt om att sonen gått i hans fotspår.

– Jag tycker det är jättekul! När Axel gick på musikgymnasiet Rytmus var jag där och kollade när det var öppna dagar… de verkade ha så jäkla kul, ungdomarna. De spelade i en massa olika band – från storband till bluesband och modern jazz, har Plura berättat i en intervju med Expressen Hälsoliv.

Våren 2017 åkte de på turné och de båda har även spelat tillsammans med den skönsjungande stjärnan Miriam Bryant.

Far och son har också spelat tillsammans med singer-songwritern Tomas Andersson Wij.

Axel är precis som Plura en riktig gitarrbegåvning och han trivs även med att sitta i studion och producera musik åt andra.

Men det är inte bara musiken som alldeles uppenbart har gått i arv från rockpoeten Plura.

Även intresset för god mat är någonting som Axel har fått med sig hemifrån, berättar han.

– Jag är väldigt inspirerad av pappa. Jag är uppvuxen med jävligt bra mat och när jag flyttade hemifrån var jag van vid en viss standard och då blir man tvungen att lära sig själv. Fast nu har jag ju fått alla dina kokböcker så om det är något så… har Axel berättat i en intervju med Hälsoliv.

Plura Jonsson är aktuell på tv i höst med den nya säsongen av ”Så mycket bättre” i TV4. Även Axel är förstås aktuell med musik, och har producerat Tomas Andersson Wijs nya singel ”Högdalen centrum” som du kan höra här längst ned i artikeln.

När Plura gästade Nyhetsmorgon tog han förstås med sig Axel på gitarr, och här kan man se deras framträdande till klassikern ”Gatan fram” från 1979.

Dela gärna vidare artikeln för att önska Plura och Axel lycka till i sitt fortsatta musicerande!