Foto: Maja Suslin, TT/SVT

Robert Wells nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Hon är ju…”

Robert Wells gör comeback med ”Rhapsody in Rock” i sommar.
Dessutom gör han och hustrun Maria Wells flera gästspel i olika allsånger – men inte i Allsång på Skansen.
Nu berättar pianokungen vad han tycker om Pernilla Wahlgrens insats som allsångsledare.

Robert Wells är i sommar högaktuell med 35-årsjubileet av succéshowen ”Rhapsody in rock”.

Den här gången blir det i form av en tre dagar lång festival mellan 12–14 juli på Dalhalla i Rättvik.

Robert Wells om ”Rhapsody in rock” 2024

Den här gången gästas ”Rhapsody in rock” bland annat av Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), dubbla Eurovision-vinnaren Johnny Logan från Irland och ”Queens” (artisterna Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde och Karin Funk som turnerat flitigt med sin Queen-show).

– Jag får verkligen göra kontraster i år. Alltifrån klassiska solokonserter till Sweden Rock till Dalhalla med ”Rhapsody in Rock”. Det är jättehäftigt. Dessutom är det faktiskt 35 år sen jag startade ”Rhapsody” i år. Man får nypa sig lite ibland alltså, säger Robert Wells till Nöjeslivet.

Och fortsätter:

– Jag har ju inga hits eller sådär, men jag har turnerat så hårt och målet med ”Rhapsody” redan från början var att folk ska veta att, kommer de på den konserten. Då ska det vara hög kvalitet och ett jäkla drag. Man glömmer ibland när man pratar om det här med underhållning, vi är ju inte bara där för att visa upp oss. Det är helt ointressant. Det intressanta är ju att skapa den här ultimata underhållningen och göra folk som köpt biljetter glada. Charlie Norman sa alltid till mig: ”Sätt inte dig själv före musiken, vad du än gör”. Det är så rätt. Enkel livsfilosofi tycker jag, säger Wells.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert Wells på Dalhalla med "Rhapsody in Rock". Foto: Ulf Stjernbo - wereckipr
Robert Wells på Dalhalla med ”Rhapsody in Rock”. Foto: Ulf Stjernbo – wereckipr

Du har levt efter Charlie Normans visdomsord?
– Ja, alltså jag hade ju den bästa av världar. Jag fick ju gå solistutbildning på Musikhögskolan. Jag är utbildad konsertpianist. Sen fick jag 14 år sida vid sida med Charlie. Det var en annan skola, men så viktig, säger Robert Wells.

Under sommaren kommer han och hustrun Maria göra flera gästspel i olika allsångssammanhang. Men inte hos Pernilla Wahlgren i SVT.

– Nej, inte Allsång på Skansen. Däremot ska jag och Maria göra några allsånger ner emot Halland och Skåne i sommar. Ängelholm bland annat, i hembygdsparken. Och Smygehuk. Det är lite som stadsfestivalerna var förut, säger Wells.

Kommer du vara allsångsledare då?
– Nej nej, för tusan. Då passar vi på, och kör Charlie Norman-grejer, lite Hep Stars och ”Lill Babs”. Då får jag chansen att ta med det. Det är bara jag och Maria, då hänger vi på några spelningar därnere, säger han.

Det är uppenbart att Wells uppskattar livet på turné.

– I övrigt i sommar, i slutet av augusti, ska jag göra en konsert söder om Stockholm med Loa Falkman och Linda Lampenius bland annat. Det tycker jag ska bli fantastiskt kul. De här slottskonserterna är väldigt fina. Och jag har en liten dröm: nu har vi inte turnerat så mycket med ”Rhapsody in Rock” utan varit på Dalhalla. Men snart så börjar det bli läge att vi åker ut! Men vi får se om det blir om ett eller två år.

– Jag längtar till det! 

Samtidigt som Wells förbereder sig som bäst inför sommarens ”Rhapsody in Rock” pågår också Allsång på Skansen för fullt.

Robert Wells om Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen

Wells har följt Pernilla Wahlgrens resa som allsångsledare, som inleddes förra året.

Han hyllar artistkollegan för hennes insats på Sollidenscenen.

– Hon är ju fantastisk på det där. Hon har en sån scennärvaro, och härlig självironi, säger Robert Wells till Nöjeslivet och fortsätter:

– Men sen är det ju sådär att, jag beundrar ju en kille som har fingret med både där och på Melodifestivalen; Edward af Sillén. Han tycker jag är enormt duktig. Han borde få ännu mer credit för allt han skriver åt artisterna. 

På ”Rhapsody”-scenen i Dalhalla kommer Wells återigen att välkomna Eurovision-ikonen Johnny Logan från Irland.

– Johnny Logan har faktiskt blivit en gammal vän till mig. Vi träffades första gången i München 2000 och då gjorde vi en singel ihop. Sen har vi träffats genom åren och han var med mig 2019 på några inomhuskonserter. Han ska du intervjua någon gång, för han är den roligaste artisten man kan jobba med. Vi har en chattgrupp och han skickar galna grejer, haha. Han är oerhört rolig. Han är äldre men ung i sinnet, säger Wells.

Dessutom kommer basisten och sångaren Glenn Hughes, känd från band som Deep Purple och Black Sabbath, till kalkbrottet utanför Rättvik.

– Glenn Hughes träffade jag senast i USA. Han åker världsturné runt. Han kommer direkt från turné bara upp till Dalhalla som enda avstickare. Sen drar han till Australien och runt. Det blir mycket Deep Purple, som han var med i. ”Smoke on the Water” och så. Han var med mig för 15 år sen just i Dalhalla och han har betydligt längre hår än mig nu, och han är 73, haha. 

Är det möjligt verkligen?
– Ja, det är möjligt! Men han är så cool. Det visar att ålder har inget med musiken att göra. Han är en rocker på riktigt. 

Även countrystjärnan Billy Dean och ”Queens” (artisterna Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde och Karin Funk som turnerat flitigt med sin Queen-show) ingår i ”Rhapsody in Rock”-uppställningen. Dessutom delar Wells scenen med Tommy ”ReinXeed” JohanssonGladys Del Pilar samt hustrun Maria Wells. Samtliga medverkar på scen alla tre dagar.

– Nina är en väldigt nära och kär vän till ”Rhapsody” som varit med tidigare. Hennes grupp är jag väldigt glad att ha med däruppe. Och förstås Gladys del Pilar som blivit en återkommande gäst. Hon levererar fantastiska låtar och röst. Jag väljer gärna artister som har samspel på scen. ”Rhapsody” är inte gjort för att ”bara” ha en artistkavalkad som inte bryr sig om varandra. Kemin är grundregeln när man jobbar med ”Rhapsody”. Alla är lika viktiga, på scen, orkestern, mina polare … hur viktiga som helst. Det är inte bara att någon kommer in, river av tre låtar och sen är det hej och tack. Utan här jobbar vi ihop.

Finns det någon artist eller grupp som du jagat i alla år och som är ett drömnamn för dig på ”Rhapsody”?
– Drömnamnet är ju att få spela fyrhändigt med Elton John så klart, det är min stora dröm.

Har han fått frågan någon gång?
– Nej, jag vet att det är omöjligt. Men man kan alltid drömma. Man kan aldrig få mer än ett nej, säger Wells och fortsätter:

– När Status Quo var intakt, de ledande figurerna där. Nu är det tyvärr bara en av dem kvar. Det var på gång, men då hade de sin stora turné i England så då sprack det tyvärr. Men alltså, jag har haft 120 artister genom åren. Just nu är det ingen jag saknar om jag ska vara ärlig.

Hur länge kommer ni hålla på med ”Rhapsody”, siktar ni på 40-årsjubileum? 
– Jag kan säga så här: jag tror faktiskt inte man ska göra som en del, skriva att det är ”hej-och-tack-turnéer”. För jag tycker inte om när man ser att folk kommer tillbaka ett, två eller tre år efter. Det är lite att lura publiken, och jag gillar inte det. Utan jag tror man lirar så länge det går. Så gjorde Charlie (Norman, reds anm.), han hade aldrig någon hejdå-turné. Jag tycker det är rätt så skönt. Man lirar på så länge det funkar. 

Vi önskar Robban stort lycka till med live-sommaren 2024!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev