Foto: TV4/Youtube

Därför avbröt Siw Malmkvist konsert med Hep Stars – artistens busiga drag: ”Vänta här nu…”

Siw Malmkvist, 84, gjorde succé i TV4:s ”Så mycket bättre”.
Nu berättar den folkkära artisten om ett busigt drag hon gjorde – under någon annans konsert.
– Det var roligt, säger ”Siwan” i Hemmets journal.

Hon har under hösten gjort stor succé i TV4:s ”Så mycket bättre”. Trots att Siw Malmkvist tvingades lämna inspelningarna efter bara ett och ett halvt program, på grund av sjukdom i somras, har hon hyllats stort av tittarna i höst.

I premiäravsnittet bjöd hon bland annat på en tolkning av Thomas Stenström, och i lördagens program berättade hon bland annat om sin tid i rollen som Pippi Långstrump, och samarbeten med artister som Svante Thuresson och Cornelis Vreeswijk.

Foto: TV4

Siw Malmkvists historier fick de andra, yngre artisterna, att lyssna intresserat och intensivt!

Flera av Nöjeslivets läsare har i vårt kommentarsfält på Facebook hyllat Malmkvists personlighet som kommit fram i tv-rutan i ”Så mycket bättre”.

Därför avbröt Siwan konserten: ”Reste mig upp och sa…”

Sin lite busiga sida lät hon för en tid sedan bland annat Claes af Geijerstam och Hep Stars få erfara. I en öppenhjärtig och skojfrisk intervju med veckotidningen Hemmets journal berättar ”Siwan” om den gången hon besökte deras gemensamma konsert, och hamnade i händelsernas centrum!

Siw Malmkvist blev 1964 den första svenska artist på den amerikanska Billboard-listan, när hon sjöng låten ”Sole Sole Sole” på italienska tillsammans med Umberto Marcato.

– Det där med att vi hamnade på Billboard tyckte inte jag var så märkvärdigt – då. Men när Hep Stars och Clabbe och några andra gjorde en nostalgiföreställning på Intiman för några år sedan satt jag i publiken. Och när Clabbe från scenen berättade om hur han var med och tog Björn Skifs till Billboard med Hooked on a feeling, reste jag mig upp och sa: ”Vänta här nu! Jag var faktiskt först!” Det var roligt. Det bjöd Clabbe på, säger Siwan i en stor intervju med Hemmets journal.

Siw Malmkvist
Härliga Siwan! Foto: TV4

Där förklarar hon också hur det egentligen gick till när hon som ung och talangfull sångerska första gången flyttade upp till Stockholm från hemstaden Landskrona. Hon tog då till sig rikssvenskan, berättar hon.

– Jag skämdes nog för hur jag egentligen lät och hade nog allmänt dålig självkänsla. Jag har alltid varit duktig på att härma och började vrida på tungan tills det lät som man tyckte att det skulle, säger hon i Hemmets journal.

Sjöng på skånska i ”Så mycket bättre” – och i tidiga låtarna

Men i ”Så mycket bättre” fick tv-tittarna höra Siwan sjunga på sin älskade skånska. När Malmkvist tolkade Thomas Stenströms ”Slå mig hårt i ansiktet” – den blev ”Smek mig mjukt i ansiktet” – valde hon att sjunga på både skånska och lite tyska!

Enligt Malmkvist är det heller inte första gången som skånskan hörs i hennes låtar, även om det är mer undantag än regel.

– Men jag tycker man hör skånskan skina igenom på mina tidiga insjungningar. När jag till exempel sjunger i Augustin att han är ”grann och populär” så blir det ”puppulär”.

Foto: TV4

Du är fantastisk, Siwan! Tack för underhållningen i ”Så mycket bättre”!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna på vår Facebook-sida!