Därför lämnar Benjamin Ingrosso ”Så mycket bättre” – sanningen bakom kulisserna

Miljontals spelningar på Spotify – och omedelbar topplacering på ”Svensktoppen”

Ändå måste Benjamin Ingrosso lämna ”Så mycket bättre”-huset.

Nu förklarar TV4 varför.

– Jättekul med Benjamins listframgångar och härligt att hans begåvning kommer fram, säger Martin Nygren, exekutiv producent, till Nöjeslivet.

Han har gjort stor succé i höstens ”Så mycket bättre” – och hyllats av såväl tv-kritiker som tittare för sin entusiasm vid middagsbordet likväl för sina poppiga tolkningar på scen.

Foto: TV4

Men efter lördagens avsnitt är det slut. Då tackar Benjamin Ingrosso, 23, för sig i programserien.

När ”Så mycket bättre” är tillbaka igen i TV4 på lördag klockan 20 – efter förra veckans uppehåll på grund av fotbollslandskampen – gör Ingrosso nämligen sin fjärde och sista tolkning. Sen är det dags att åka hem från Gotland.

”Imorgon blir min sista lördag i Så mycket bättre & det blir ett lite sorgligare avsnitt för min del! Hoppas ni tittar”, skrev Benjamin Ingrosso på sin Instagram på fredagseftermiddagen.

Samtidigt har Ingrossos succé i ”Så mycket bättre” även gjort avtryck utanför programmet. Hans nyinspelade låtar har redan spelats miljontals gånger på exempelvis streamingtjänsten Spotify – och ligger samtidigt tvåa på klassiska ”Svensktoppen” i P4 med Lisa Nilsson-covern ”Långsamt farväl”.

– Jättekul med Benjamins listframgångar och härligt att hans begåvning kommer fram. Självklart också viktigt för programmet. Vi når ju ut på så många plattformar med musiken som till exempel radio, Spotify och även konsertsammanhang. Vi blir mer än endast en lördagsunderhållning på TV, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

Därför får Benjamin Ingrosso lämna Så mycket bättre

Anledningen till att Benjamin Ingrosso – likt exempelvis även Lisa Nilsson tidigare under säsongen – nu lämnar huset handlar om kanalens förnyelse av programformatet.

– Efter tio framgångsrika år kände vi att vi ville förnya formatet och gå ifrån att sju artister fick ha varsin dag. Det vart lite förutsägbart. Nu kan vi få än mer variation och energi i avsnitten. Dessutom ökar nog möjligheten till att ta in färskare och yngre artister utan att tappa den stora breda publiken, säger Nygren.

I årets programserie är Plura Jonsson, Markus Krunegård och Ana Diaz med i samtliga avsnitt, precis som Magnus Uggla, Miss Li och Petter var i fjol. Nu väntas flera nya artister ta plats på Gotland i kommande avsnitt.

Benjamin Ingrosso har gjort succé i höstens ”Så mycket bättre”. Nu tvingas han lämna. Foto: TV4

Ingrossos glädje: ”Jag har svävat på moln”

Efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” har Benjamin Ingrosso märkt att han fått en ny publik.

– Ja, absolut, det skulle jag definitivt vilja påstå. En mycket bredare publik har jag fått. Den största reaktionen jag fått är väl att det kanske inte trott på en innan. De har kanske trott man skriver musik eller att man är någonting annat och haft förutfattade meningar. Att få ha vända på allas åsikter och förutfattade meningar är helt otroligt. Jag har svävat på moln i typ en månad nu, säger Benjamin Ingrosso i TV4:s ”Efter fem”. 

Där förklarar han också att han växt upp med mycket gammal musik – och trivs i en miljö där gammalt möter nytt. En alldeles perfekt kombination för ”Så mycket bättre” alltså, där Ingrosso i år skrivit historia som den yngste deltagaren i programmets över tio år långa historia.

Foto: TV4

– Jag växte upp med gammal musik, gamla musikalfilmer och klassisk musik. Just 70-80-talsmusiken är det jag brinner för mest. På lördag blir det 70-talsinspirerat, säger Benjamin Ingrosso i ”Efter fem”.

Han har hittills tolkat tre låtar i programserien – varav Silvana Imams ”Tänd alla ljus” var svårast på förhand, enligt honom själv.

– Silvana Imam var en jävla utmaning att tolka. Jag visste först inte hur jag skulle gå till väga, det var typ omöjligt med hennes feta texter och sätt att rappa. Men hon gav mig pondus och energi att skriva en hybrislåt om mig själv. Det är en låt som är väldigt personlig, om man ska vara sån. Jag sjunger om vad alla andra tycker redan. Den är väldigt meta. Den var nog roligast att tolka, säger Ingrosso i ”Efter fem”.

Benjamin Ingrossos final i Så mycket bättre: ”Mest känslosamt”

Samtidigt hintar han också om att det blir en känslosam låt på lördag – den sista för honom i årets ”Så mycket bättre”.

– Det har blivit mycket känslor inblandat i tolkningarna och den på lördag är den som blir mest känslosam skulle jag säga. 

I avsnittet lämnar han de andra artisterna med ett speciellt budskap. Precis som Lisa Nilsson gjort innan honom, väljer ”Benji” att skriva ett meddelande på tavlan i köket.

Foto: TV4

Tittarna får också sig en närmare titt i programmet, och då avslöjas ett speciellt budskap till Plura Jonsson.

Foto: TV4
Foto: TV4

Även artistkollegan Silvana Imam lämnar ”Så mycket bättre”-huset för den här gången.

Vad tycker du om att Benjamin Ingrosso och Silvana Imam lämnar ”Så mycket bättre”? Vilka tolkningar uppskattade du mest i lördagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Så mycket bättre sänds lördagar 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Foto: TV4