Därför tackar artister nej till ”Så mycket bättre” – villkoret de inte accepterar

Känslor, spänning och överraskningar är något som TV4 bjuder tittarna och artisterna på som medverkar i ”Så mycket bättre”.

Men för många stjärnor har det känslosamma blivit droppen för att vilja ställa upp.

– Man tycker väl att det känns lite ”too much” och lite pretentiöst kanske berättar programmets exekutiva producenten Martin Nygren för Expressen.

Under många år har nu ”Så mycket bättre” sänts och blivit en stor favorit hemma i tv-sofforna.

I programmet har välkända folkkära artister medverkat, och många andra som är mer nykomlingar i sammanhanget har fått sitt genombrott där.

Men sedan programmet först började sändas har en hel del förändrats.

Sedan 2019 har numera ingen artist en specifik dag, utan upplägget är mer flytande där vem som helst kan tolka vem som helst i princip.

Detta upplägget har fått flera tittare att reagera, och önska att artisters specialdagar ska återinföras.

Så mycket bättre 2021
Foto: Pär Bäckstrand/Tv4

Men för Nöjeslivet har programmets exekutiva producent Martin Nygren berättat att några planer på att återvända till det, finns inte.

 Vi kommer fortsätta att ha artister som kommer och lämnar med en fast duo eller trio. Det kommer alltid kritik när man förändrar saker men på sikt tror vi absolut att detta är rätt väg att gå, har Martin Nygren sagt till Nöjeslivet.

LÄS MER: Därför försvann Harpo egentligen från rampljuset – svåra olyckan som förändrade stjärnans liv

Artister tackat nej till Så mycket bättre

Och det nya upplägget har också fört med sig fler positiva effekter.

För Expressen berättar Martin Nygren att flera artister kan ha sagt nej till programmet tidigare då det var mer utlämnande med artisternas speciella dagar.

– Man inte vill ha all uppmärksamhet under en dag. Man tycker väl att det känns lite ”too much” och lite pretentiöst kanske, säger Martin Nygren.

Harpo, Så mycket bättre
Foto: TV4

Även om det bjuds ändå på en hel del känslosamma ögonblick med tårar, så tror Martin att fler vill vara med när strålkastarljuset inte riktas just mot en person.

Produktionen har också en dialog med artisterna om vad de vill och inte vill prata om.

– Om det finns det saker som de tycker att: ”Det här har jag pratat mycket tillräckligt om”, och om vi känner att det inte är så viktigt så kan vi väl släppa sånt. Det är inte det viktigaste för oss, att gräva ut grejer ur garderoben. 

Att det har blivit för personligt tidigare, kan alltså ha lett till att flera stjärnor tackat nej.

– Det tror jag säkert det är. Det här programmet passar väl inte alla, så är det ju. Det får man ju bara tugga i sig. Vi vill inte ha någon där som tycker det känns obekvämt. Lite läskigt kan man gärna få tycka, men om det inte passar ska man liksom inte ta sig an det. 

Så mycket bättre
Foto: TV4

Björn Skifs vägrar medverka

Att det blir för känslosamt har också varit en av anledningarna till att folkkära artisten Björn Skifs inte ställt upp tidigare.

Stjärnan har tidigare berättat att han inte alls är intresserad.

– När programmet till stor del ändå ska bestå av att man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände, och gärna ha någonting riktigt tragiskt att berätta eller något problem eller så där, då tappar jag intresset helt, sa Björn Skifs i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Björn Skifs
foto: TV4

Han förklarade dock att han kan förstå varför programmet innehåller det här extra momentet, att det är ett sätt att få tittarna mer intresserade, men att det gör honom ointresserad av att delta själv.

– Men det måste vara upp till var och en om man vill delta i det där. Och det har jag sagt flera gånger, att nej, så länge det är så, så får det vara, säger han.

Vad tycker ni om årets säsong av ”Så mycket bättre”? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.