Foto: TV4

Efter avhoppet – Siw Malmkvists ord om relationen till artisterna i Så mycket bättre

Först succé – sen plötsligt avhopp.
Siw Malmkvists, 84, resa i ”Så mycket bättre” fick ett oväntat abrupt slut.
Nu berättar den folkkära veteranen om relationen till artistkollegorna bakom kulisserna på TV4-programmet, skriver Svensk damtidning.

Hon gjorde stor succé i årets ”Så mycket bättre”. Med unika tolkningar och en härlig personlighet blev Siw Malmkvist, 84, ett av de stora utropstecknen i årets första två avsnitt av TV4:s populära lördagsunderhållning.

Men efter ”bara” två inspelningsdagar tvingades den folkkära artisten lämna Gotland. Detta efter att ha drabbats av förkylningssymptom i somras, vilket gjorde att ”Siwan” inte ville fortsätta, och riskera att smitta de andra artisterna.

Foto: TV4

– Jag hade inte känt av det alls. Det är bara en vanlig förkylning, men jag var så hes och skulle ju sjunga, sa hon då till Aftonbladet och fortsatte:

– Det var lika bra att lämna. Jag ville inte smitta de andra, då hade det blivit bekymmer.

Malmkvist klargjorde då att det inte rörde sig om covid-19 utan att hon drabbats av förkylningsvirus.

Därmed blev tittarfavoritens insats i årets ”Så mycket bättre” kortvarig. Efter premiären för två veckor sedan hyllades hon stort av tittarna, då hon tolkade Thomas Stenströms ”Slå mig hårt i ansiktet” på två språk. I Siwans version blev den ”Smek mig mjukt i ansiktet”.

Foto: TV4

I lördagens avsnitt berättade Malmkvist bland annat om författaren Astrid Lindgrens okända krav i samband med när Siw spelade Pippi Långstrump på teaterscenen.

LÄS MER: Peter Jöbacks ord om Siw Malmkvist inför alla – beskedet väcker starka känslor: ”Det här är…”

Veteranen lämnade ”Så mycket bättre” – och fick med sig många härliga minnen. Malmkvist berättar att hon kände samhörighet med de andra, betydligt yngre, artisterna under inspelningsdagarna på Gotland.

Siwan i samspråk med Viktor Norén. Foto: TV4

– Det var jättespännande och trevligt med alla dessa unga människor. Det var inte så att jag kände mig som en gammal gumma. Jag kände ingen skillnad trots att jag kunde vara mångas mormor. Jag tänker inte på ålder. Ena dagen känner jag mig som 14 och andra dagen som äldre än vad jag är, men oftast känner jag mig lika gammal som den jag pratar med, säger ”Siwan” till Svensk damtidning.

– Ibland kändes det som om jag berättade om 1800-talet, säger hon.

BILDLÄS MER: Siw Malmkvists svåra tvivel bakom kulisserna i ”Så mycket bättre” – folkkära artisten bryter tystnaden

Siw Malmkvists underbara ord om barnbarnen: Jag är lika barnslig

Utanför rampljuset trivs ”Siwan” med vardagen och familjen – som förutom hennes älskade make tillika skådespelaren Fredrik Ohlsson, 90, också består av många barnbarn och barnbarnsbarn. När detta kommer på tal blir Malmkvist uppenbart lycklig.

– Det är helt underbart! De är så härliga, söta och gulliga. Jag tror att jag är en bra farmor och mormor för jag är lika barnslig som dem och har lätt för att leka, säger hon till tidningen.

Foto: TV4

Du är fantastisk, Siwan! Tack för dina härliga insatser i ”Så mycket bättre!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna fantastiska artist på vår Facebook-sida!