GLÄDJEBESKEDET: Casper Janebrink och Siw Malmkvist klara för ”Så mycket bättre”

Så mycket bättre är ett av svenskarnas mest älskade tv-program med i snitt 1,5 miljoner tv-tittare. Nu står det klart att folkkära artisterna Siw Malmkvist, 84, och Casper Janebrink 51, är klara för den tolfte säsongen, som visas i höst. 

“Det ska bli riktigt kul men läskigt och spännande, så får vi se vilka tolkningar det blir”, skriver Casper Janebrink på sin Instagram efter att beskedet offentliggjorts. 

Reaktionerna var positiva när TV4 meddelade att hyllade musikal- och soloartisten Peter Jöback är en av de som som är klara för kommande säsong av Så mycket bättre. Och startskottet blev allt starkare under onsdagskvällen, då TV4 avslöjade två nya namn som är några av Sveriges mest folkkära artister. 

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Siw Malmkvist tackade nej först

Siw Malmkvist, 84, som haft en långlivad karriär inom både musik och skådespeleri ända sedan tonåren, är en av de som värvats till en ny säsong. 

– Jag fick frågan till det andra ”Så mycket bättre”, och då sa jag ’absolut inte’. Jag gillade det inte då och de trodde ju inte att det var sant, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

 – Men sedan kan man ju ändra sig, det är många som har sagt att jag borde vara med. Då tänkte jag att det kanske kan vara kul.

Siw Malmkvist blir det äldsta personen någonsin att medverka i Så mycket bättre. Vid sin sida får hon sällskap av den yngre generationen i form av Maxida Märäk, 32, som även hon är klar för kommande säsong av programmet. 

Janebrink: ”Funnits på ens bucket list”

Ett annat stort namn som avslöjades under onsdagskvällen är Casper Janebrink, som nyligen var högaktuell i Melodifestivalen. Att få frågan om att vara med i Så mycket bättre är någon han drömt om länge. 

– Man har ju tänkt tanken att det hade varit roligt för Arvingarna att vara med, just för att få tolka andras låtar och framförallt tolkas av andra. Det har ju funnits på ens bucket list faktiskt, berättar Casper Janebrink för Aftonbladet

Under onsdagen offentliggjorde artisten beskedet på sin Instagram. 

“Nu kan jag äntligen avslöja att jag ska vara med i ”Så mycket bättre” och representera Arvingarna, det ska bli riktigt kul men läskigt och spännande, så får vi se vilka tolkningar det blir”.