Jill Johnsson höll separationen hemlig i ”Så mycket bättre” – nu berättar hon anledningen

Jill Johnson var en av ”Så mycket bättre” starkast lysande stjärnor när hon medverkade i programmet 2016.

Men vad tittarna inte visste var att hon i samband med inspelningen genomgick en uppslitande separation.

I lördagens premiäravsnitt av ”Så mycket bättre” berättar hon varför.

Jill Johnson bjöd på flera bejublade tolkningar när hon var med i programmet för tre år sen. Men samtidigt som hon spelade in programmet hade hon och tidigare maken Håkan Werner tagit beslutet att separera.

– För tre år sen när jag var här så var jag på en plats i livet där jag var väldigt ledsen och väldigt olycklig. Jag kämpade de där dagarna med att hålla ihop mig, men också ha roligt. I dag är jag på en helt annan plats i livet, och är så glad av den anledningen att jag får komma tillbaka och njuta av det här på ett helt annat sätt, säger hon i lördagens ”Så mycket bättre”.

Foto: Maja Suslin / TT /

När Orup senare berättar att han ska tolka låten ”I will never let you know”, som Jill Johnson spelat in, avslöjar hon låtens betydelse.

– Den här låten kom in i mitt liv i kanske mitt mest sårbara skeende någonsin. Och kanske den första låten som jag hörde live där jag på riktigt föll genom golvet, och insåg att det här är jag, säger Jill Johnson och fortsätter:
– För mig var det en låt som jag tror vi alla kan relatera till. Jag kommer hålla huvudet högt och inte visa någon hur trasig jag är. Egentligen handlar det också om att inte visa för sin före detta partner hur ledsen man är.

FOTO: TV4/Så mycket bättre

Jill Johnsons starka ord om separationen

I programmet berättar hon varför hon 2016 inte valde att säga något om separationen.

– När jag var med 2016 var jag nyseparerad och då visste ingen någonting. Jag var så himla rädd att det skulle märkas och synas. Jag ville ha min tid med det beslutet och den sorgen, och veta att det verkligen var så jag ville ha det. Sen blev det en skilsmässa. Det blev min allra första sorg, som jag upplevde som väldigt bottenlös, säger hon.

– En bil ska ha fyra hjul, man måste hålla ihop familjen. Det var så himla tungt.

I dag mår Jill Johnson bättre och är trots allt glad för sorgen, som hon kunnat omvända till något positivt på scen där hon nu vågar visa sig sårbar.

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20:00 i TV4, TV4 Play och C More. 

Så starkt och modigt av dig att våga berätta, Jill.
Skicka gärna dina styrkekramar till denna underbara artist i kommentarsfältet på Facebook.