Lasse Holm bryter tystnaden om mörka detaljen i sitt förflutna – nu kommer allt fram: ”Testade lite”

Musiklegendaren Lasse Holm är en av årets medverkande i succéprogrammet ”Så mycket bättre”.

I andra avsnittet hittar de andra deltagarna flera okända detaljer om Lasse Holms förflutna.

”Så mycket bättre” började sändas i TV4 2010.

Sedan dess har hela 14 säsonger gått av stapeln och några av våra absolut största artister har medverkat.

Genom åren har artister som Lasse Berghagen, Lill-Babs, Agnes Carlsson, Albin Lee Meldau, Darin, Pugh Rogefeldt, Danny Saucedo, Freddie Wadling, Måns Zelmerlöw och många, många fler synts till i programmet.

Gamla som unga har de tolkat varandras låtar och den ena efter den andra har blivit stora succéer, ibland större än originalet själv och varje år bänkar sig tusentals svenskar för att ta del av nya musikaliska möten.

Förra året medverkade Molly Hammar, Norlie & KKV, Måns Zelmerlöw, Nordman Håkan Hemlin och Mats Wester, Johnossi John Engelbert, Anna Ternheim, Albin Lee Meldau, Daniela Rathana, Anne-Lie Rydé, Maja Francis, Darin och legendaren Olle Jönsson.

Årets deltagare i ”Så mycket bättre” 2023

Men nu är det dags för en helt ny säsong att sändas i TV4 från huset, som egentligen heter Grå Gåsen, på Gotland.

I år är det inga mindre än Eagle-Eye Cherry, Ellen Krauss, Peg Parnevik, Lasse Holm, Dogge Doggelito, Mapei, Sanne Salomonsen, Marit Bergman, Omar Rudberg, Jonathan Johansson, Staffan Hellstrand och Pär Wiksten.

Så mycket bättre, säsong 14
Foto: Mastiff/TV4/Cmore

Men precis som de senaste åren byter artisterna av varandra och i de första två avsnitten är det Eagle-Eye Cherry, Ellen Krauss, Peg Parnevik, Lasse Holm, Dogge Doggelito, Mapei och Jonathan Johansson som varit i fokus och bjudit tittarna på flera magiska tolkningar.

Men förutom magiska tolkningar bygger programmet också på samtalen. Samtalen som sker runt frukost-, lunch- och middagsbordet under inspelningarna är lika underhållande som gripande och varje säsong bjuder på allt från skratt till tårar.

Och en och annan okänd detalj om kändisarnas liv.

Lasse Holm om drogerna i ungdomen

I det andra avsnittet av ”Så mycket bättre” åker Eagle-Eye, Peg Parnevik och Jonathan Johansson till ett bibliotek på Gotland där de hittar en bok om Lasse Holm.

Boken är inte vilken som helst, utan Lasses självbiografi ”En hel massa Lasse”.

I boken berättar Lasse själv om sitt liv i hetluften och boken beskrivs så här:

”Det stormiga samarbetet med Mariann Records och Bert Karlsson som senare sprack. Arbetet med den unga Carola Häggkvist. Stikkan Andersons förslag om att ta över efter Abba-killarna. Hur han blev programledare först i Tv4 och senare för Diggiloo. Om familjen och golfen, där han kunnat vila och koppla av”.

Lasse Holm, Så mycket bättre 2023.
Foto: Tv4

Men i boken framgår också detaljer om Lasse Holms okända förflutna. Nämligen som en hippie i Mexico där både det ena och det andra händer.

– Du är ju ganska så här, du tränar mycket och dricker hälsoshots och grejer. Men här var det liksom … det var fest och det var lite droger till och med, säger Peg under lunchen.

Lasse tar det hela med ro och förklarar situationen.

– Är du liksom 22 år och bor i Mexico city och umgås med schyssta hippies, då var man en nyfiken ung man. Så jag testade lite grann.

Dogge Doggelito inflikar:

– Du tog bara munbloss?

Men Lasse nekar.

– Nej, ”Hold it. Keep it, keep it”, sa dem och då skulle man göra det. Men det var ingenting för mig så jag slutade efter ett tag, säger Lasse och tillägger:

– Man testar lite. Sedan går man vidare, step by step.