Foto: TT/TV4

Olle Jönsson bryter tystnaden om stora förändringen i utseendet

Hatt i stället för peruk.
För artisten Olle Jönsson var valet enkelt.
– Folk känner inte igen mig när jag går utan hatt, säger han i ”Efter fem”.

Han är äntligen klar för ”Så mycket bättre”.

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson, 66, kunde jubla högt efter att nyheten om hans medverkan i den stora TV4-underhållningen avslöjades på måndagen.

Då offentliggjorde nämligen kanalen att just Jönsson och Molly Hammar, 26, är klara för programserien som spelas in på Gotland närmare sommaren.

– För mig är känslan att nu kan jag trä på mig träfracken. Nu tycker jag att jag gjort allt som jag aldrig skulle kunnat tänka drömma om, och jag har drömt om det här ända sen det drog i gång, det här ”Så mycket bättre” har jag tänkt: ”Tänk om man kunde få frågan om att vara med”, säger Olle Jönsson i en intervju med TV4:s ”Efter fem” på måndagseftermiddagen.

Molly Hammar och Olle Jönsson klara för ”Så mycket bättre”

Molly Hammar och Olle Jönsson. Foto: TV4
Molly Hammar och Olle Jönsson. Foto: TV4

Lasse Stefanz-stjärnan antar nu utmaningen med att göra ny musik av gamla hits, som varit programmets signum ända sedan starten för tolv år sedan.

– Jag har varit med i Melodifestivalen och allt man kan tänka sig. Men det här… Det kommer säkert till att bli kämpigt. Man har ju många blickar på sig. Jag vill att det ska bli så att folk känner att det här är Olle Jönsson va. Det finns en del att bita i där, säger Olle och berättar att skapandeprocessen av de nya låtversionerna.

Olle Jönsson om hattarna: ”Det blev min sorts peruk”

I ”Efter fem”-sändningen visar han också upp sin speciella hatt som enligt Jönsson bland annat består av ben från ”roadkills” från den legendariska amerikanska landsvägen Route 66.

Lasse Stefanz-sångaren förklarar bakgrunden till sin fascination för hattar.

– Jag började med hatt när håret började försvinna, i stället för att skaffa peruk blev det hatt. Det blev min sorts peruk, så folk känner inte igen mig när jag går utan hatt, säger han i ”Efter fem”.

KRISTIANSTAD 2020-12-30 Christer Ericsson och Olle Jönsson från Lasse Stefans fotograferade på Stora torg i Kristianstad i december 2020. Foto: Johan Nilsson / TT
KRISTIANSTAD 2020-12-30 Christer Ericsson och Olle Jönsson från Lasse Stefans fotograferade på Stora torg i Kristianstad i december 2020. Foto: Johan Nilsson / TT

Olle Jönsson klär i många olika sorters hattar, som här nedan i pressbilden för ”Så mycket bättre”:

Inför nya säsongen av ”Så mycket bättre” menar Jönsson att den stora utmaningen blir att höra de andra artisternas Lasse Stefanz-tolkningar – och reagera på dessa.

– Jag är inte så orolig för det jag kan göra, för det kan jag ju påverka själv. Men när jag sitter där vid bordet och de ska göra någon Lasse Stefanz-låt, då blir det lite mer: ”Tycker jag om det här?”. Det tror jag är jobbigare, för jag kan inte påverka det ett dugg. Jag kan bara sitta där. Vi har spelat in 800 låtar så det finns lite grann att välja på.

LÄS MER: Så mycket bättre 2022: TV-tider, artister och tolkningar

Vad tycker du om valet av artisterna Olle Jönsson och Molly Hammar i ”Så mycket bättre”? Skriv gärna en kommentar!