Foto: TV4

Otäcka kollapsen bakom kulisserna på ”Så mycket bättre” – som tittarna inte fick se i TV4

En otäck kollaps bakom kulisserna – mitt under inspelningarna av ”Så mycket bättre”.

Nu öppnar artisten Ana Diaz upp om den fruktansvärda upplevelsen, i ett inlägg på Instagram.

– Vi har akutsjukskötare med team på plats som hjälper till med de tillbud som uppstår bland artister och personal, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4 till Nöjeslivet.

Hon är en av TV4:s noga utvalda artister som kommer att medverka vid samtliga årets avsnitt av ”Så mycket bättre”.

Tillsammans med Markus Krunegård och Plura Jonsson välkomnar Västeråsfödda Ana Diaz, 43, alla andra artistkollegor som kommer och går under säsongen. Trion Krunegård-Jonsson-Diaz medverkar i samtliga åtta avsnitt i höst.

Foto: TV4

Det var inför förra året som TV4 gjorde om upplägget med att tre utvalda artister ”välkomnar” en laguppställning artister som byts ut efter hand.

– Efter tio framgångsrika år kände vi att vi ville förnya formatet och gå ifrån att sju artister fick ha varsin dag. Det vart lite förutsägbart. Nu kan vi få än mer variation och energi i avsnitten. Dessutom ökar nog möjligheten till att ta in färskare och yngre artister utan att tappa den stora breda publiken, har TV4:s exekutive producent Martin Nygren tidigare berättat för Nöjeslivet.

Ana Diaz slog igenom som låtskrivare åt Britney Spears och Jennifer Lopez

Ana Diaz har kanske varit en ny bekantskap för många tittare – och det är inte så konstigt, med tanke på att hon ofta stått vid sidan om scenen som låtskrivare. Genom årens lopp har hon samarbetat med och skrivit låtar till utländska artister som Britney Spears, One Direction, Jennifer Lopez och David Guetta. Även delar av den svenska artisteliten har stått på rad för att få ta del av hennes vassa låtskrivarpenna.

Foto: TV4

Men år 2015 valde Ana att själv ta steget längst ut på scenen när hon singeldebuterade med ”Fyll upp mitt glas nu”. Hon har sedan dess gett ut tre studioalbum och är alltså aktuell i årets ”Så mycket bättre”.

Nu berättar artisten om kampen bakom kulisserna – som tittarna inte fått se i underhållningsprogrammet som dominerar höstens helgtablå på bästa sändningstid i TV4.

”Kunde inte stå upprätt”

På sin Instagram har Ana – som alltså spelar en nyckelroll i årets ”Så mycket bättre” – berättat att hon vaknade upp med en ”helt ny nivå av ångest” inför inspelningen av det fjärde avsnittet på Gotland.

Foto: TV4

Artisten var på väg tillbaka efter en tuff tid med utmattning, och klarade inte av att ställa sig upp.

”Min kropp råmade lite som en ko (ny spännande upplevelse) kunde inte stå upprätt, visste inte vad jag skulle göra så jag ringde Lisa Nilsson, hon kom som ett skott”, skriver artisten på Instagram.

I en intervju med Di Weekend utvecklar hon:

– Det är tänkt att de som är där hela tiden ska vara ett slags värdar och ha en välkomnande roll. Dag tre satt jag bara och grät och sa det här går inte, jag är fortfarande på väg tillbaka från min utmattning, säger Ana Diaz till Di Weekend.

Hon förklarar att hon fick stor hjälp av Plura Jonsson och Markus Krunegård.

– De känner ju varandra sen länge och jag kunde liksom bara åka med. Plura är omtänksam och snäll, Markus är otroligt rolig och stöttande, Tommy Körberg också. Jag trodde kanske att han skulle vara lite ”lilla gumman-pompös”, men det var han inte alls. Han är en så fin människa, säger Ana Diaz till Di Weekend.

Ana Diaz har lärt känna Tommy Körberg som en ”fin människa”, säger hon till Di Weekend. Foto: TV4

Artisten har tidigare varit öppen med att hon upplevt ångest ända sedan hon var liten. När Ana Diaz gästade ”Jills veranda” 2017 beskrev hon det som en helt förlamande känsla.

– Och det är ingen skön insikt. Man vill inte vara den som man inte kan lita på, sade Ana Diaz till Jill Johnson i SVT-programmet som hon gästade alltså gästade 2017, uppger Allas.

Efter den otäcka upplevelsen under inspelningarna av ”Så mycket bättre” skriver hon nu på sin Instagram att hon är evigt tacksam till både artister, men också tv-produktionen och alla tittare som hört av sig efteråt.

Vården runt ”Så mycket bättre”-artisterna på Gotland

Ana Diaz lyfter särskilt fram artistkollegan Lisa Nilsson som hon ringde upp direkt och fick hjälp av, samt sjukvårdaren Johan som ingick i produktionen.

– Vi har akutsjukskötare med team på plats som hjälper till med de tillbud som uppstår bland artister och personal. Ta i trä men än så länge har vi kunnat hantera saker på plats förutom säsong 1 då Lill-Babs ramlade och slog sig ganska illa och fick uppsöka Visby lasarett, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Alla tittare som såg den inledande säsongen av ”Så mycket bättre” minns förstås vad han talar om. Barbro ”Lill-Babs” Svensson (1938-2018) slog sig illa i ansiktet – men till kvällen så stod hon likväl på scen och levererade en magisk tolkning av Eldkvarns ”Huvudet högt”. Iklädd solglasögon för att dölja skadan från kamerorna framförde Lill-Babs den innerliga låten med bravur och möttes efteråt av applåder från Plura Jonsson.

Säsongen 2020 har också inneburit en helt annan typ av utmaningar för ”Så mycket bättre”-produktionen, till följd av den pågående coronapandemin.

– I år i och med covid-19 så var teamet förstärkt pga av smittorisken men också de ständiga feberkontrollerna och så vidare. Men vi klarade oss helt och hållet, säger Nygren och fortsätter:

– Sedan finns också ett säkerhetsteam på plats. Men hur de jobbar kan jag tyvärr inte gå in på närmare.

Femte avsnittet av ”Så mycket bättre” sänds på lördag 28 november klockan 20.00 i TV4 och C More.

Fotnot: Här kan man läsa mer om ångest på 1177.

Foto: TV4

Vi hoppas att du mår bättre i dag, Ana. Starkt av dig att gå ut och berätta – förhoppningsvis kan andra människor i liknande situationer känna sig hjälpta av din historia.

Dela gärna vidare för att uppmärksamma folk på detta.