Pluras hårda ord om Körbergs paradnummer – öppnar nu upp efter ”Så mycket bättre”

Plura Jonsson öppnar upp om irritationen i ”Så mycket bättre”.
Samtidigt avslöjar stjärnan vilken låt med Tommy Körberg som han ger tummen ner.
– Jag hatar den låten, säger han i nya podcasten ”Poddkarusellen”.

Efter matlagningen i ”Mauro och Pluras kök” och resorna i ”Mauro och Pluras tågluff” byter nu rockstjärnorna tv mot podcast.

Plura Jonsson, 69, har nämligen startat upp en ny podcast tillsammans med vännen Mauro Scocco, 58. I artistkollegornas samtal öppnar Plura upp om tiden på Gotland och inspelningarna av ”Så mycket bättre” i somras.

– Jag gillar att vara med där. Det är så mycket där så man försöker bara hålla näsan över vattnet på något sätt, säger Plura i nya podcasten ”Poddkarusellen”.

Han förklarar vad som är skillnaden nu jämfört med när han var med första gången i programmet år 2010.

– Alla är såna där ”Idol”-artister nu. De kan dansa, jonglera, gå på händerna och sjunga tre strukna C samtidigt och spela piano med fötterna. Det är väl lite skillnaden, den genre av artister som jag representerar är inte med så mycket, säger Plura Jonsson i podcasten.

Foto: TV4

Mauro Scocco är nyfiken på Pluras äventyr i TV4-programmet – och menar att han inte hade koll på flera av artistkollegorna innan inspelningarna, exempelvis artisten Newkid (egentligen Jhun Alexander Ferrer, 30). Plura skrattar åt påståendet, men svarar att det är sant.

– Du tittade på Newkid flera gånger som att ”där är den där jäveln igen, fixar han ljuset eller kan jag be honom bära upp gitarren?”, säger Scocco och får Plura att skratta.

Plura: ”Jag surnar till där”

Eldkvarns legendariske sångare berättar då en anekdot från när han första gången mötte Newkid i programmet. De satt bredvid varandra vid middagsbordet första kvällen och Plura var inte på sitt bästa humör just då.

– Jag surnar till där. Då frågar Newkid ”vad är det som händer Plura?”, vadå händer? Han tjatade hela tiden så till slut sa jag ”gå och lägg dig”, säger Plura och skrattar.

De båda artisterna fann till slut varandra efter den lite irriterade stämningen i början.

– Det är en jätteduktig och bra kille, säger Plura om Newkid.

Plura dissar Körbergs låt: ”Älskar Tommy, men…”

Samma kväll skulle Tommy Körberg framföra ”Stad i ljus” i programmet, och kanske var det därför Plura var på lite dåligt humör? Det är nämligen en sång som inte faller honom i smaken.

Foto: TV4

– Jag hatar den låten. Jag älskar Tommy Körberg men ”Stad i ljus” tycker jag är en pisslåt, säger Plura i podcasten och syftar antingen på Körbergs egna schlagerklassiker från 1988, eller den tolknin veteranen gjorde av Markus Krunegårds låt med samma titel.

Fotnot: Poddkarusellen finns att lyssna på här. Den beskrivs som en podcast där vi ”får följa med herrarna i ett närgånget och personligt samtal om allt mellan himmel och jord som hör livet och karriären till.”

Vad tycker du om ”Stad i ljus” och ”Så mycket bättre”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.