Foto: TV4

Siw Malmkvists svåra tvivel bakom kulisserna i ”Så mycket bättre” – folkkära artisten bryter tystnaden

Hon är en av Sveriges mest rutinerade artister.
Ändå tvivlade Siw Malmkvist inför ”Så mycket bättre”.
– ”Men de vet väl inte alls vad jag har gjort i mina dagar”, tänkte jag, säger Siwan till Aftonbladet.

Hon är en av våra mest rutinerade artister och slog igenom redan på 1950-talet.

Men trots det tvivlade Siw Malmkvist på sig själv inför årets inspelningar av ”Så mycket bättre”. 84-åringen, som 2016 blev invald i Swedish Music Hall of Fame, har underhållit svenska folket i 65 år på scen. Redan 1959 vann hon Melodifestivalen med klassikern ”Augustin”.

Hon har också haft listframgångar i Tyskland – och haft framgångar även som skådespelare. 2008 spelade hon mot Sven Wollter i Colin Nutleys uppsättning av ”Cabaret” på Stockholms stadsteater. Men den kanske mest kända teaterrollen hade hon 1980 när hon gjorde en oförglömlig gestaltning av Astrid Lindgrens Pippi Långstrump på Folkan i Stockholm.

På film har svenska folket bland annat fått se henne i ”Varning för Jönssonligan” med Gösta Ekman och kompani. Dessutom hade hon en roll i klassiska julkalendern ”Trolltider” från 1979.

Men trots allt detta levde ”Siwan” med självtvivel när hon åkte till Gotland i somras för inspelningarna av ”Så mycket bättre”, avslöjar nu den folkkära artisten.

Foto: TV4

– Jag tänkte ”herregud de kanske inte vet vem jag är överhuvudtaget”. Kanske om de hör hela namnet ”Siw Malmkvist” att någon skulle kunna känna igen det. ”Men de vet väl inte alls vad jag har gjort i mina dagar”, tänkte jag, säger Siw Malmkvist till Aftonbladet.

Hon tänkte att de andra artisterna inte skulle känna till henne – men det var så klart precis tvärtom.

– Det var en som var star struck till och med, som sa ”wow, Siw Malmkvist”. Det var inte klokt alltså, det hade jag aldrig trott.

I programmet gick hon ut och levererade direkt! Siw Malmkvist fick inleda hela säsongen med sin version av Thomas Stenströms hitlåt ”Slå mig hårt i ansiktet” – ”Siwans” tolkning heter ”Smek mig mjukt i ansiktet”.

Foto: TV4

Den folkkära artisten berättar att självförtroendet kanske ändå blivit lite bättre efter medverkan i TV4-programmet.

– Jag fick ett fint självförtroende. Det är nästan så jag känner ”men oj, jag kanske är något ändå.” Men jag vet inte om det är bra eller inte, säger Siw Malmkvist till Aftonbladet.

”Så mycket bättre” sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om säsongspremiären av programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!