Foto: TV4

Tittarnas ilska – efter TV4:s plötsliga chockbesked om Så mycket bättre: ”Blir så sur”

Inga fler tolkningaråtminstone inte den här helgen.

Så mycket bättre försvinner tillfälligt från tv-tablån – då rasar tittarna.

”Men så tråkigt, bästa programmet”, skriver en läsare.

Vid sidan av SVT:s långkörare ”Doobidoo” är ”Så mycket bättre” det program som samlar flest tv-tittare varje vecka.

Programmet har fått en fin start på säsongen med omkring 1,3 miljoner tittare per avsnitt, vilket är en bit ifrån rekordet på över 2 miljoner tittare. Den andra säsongen, där bland andra Lena Philipsson och Tomas Ledin fanns med, har hittills haft högst genomsnitt vad gäller tittarsiffror, omkring 1,8 miljoner.

Bland årets deltagare märks bland andra Tommy Körberg, som förra helgen gjorde en lysande version av Eldkvarns ”Förgiftat blod”. Intrycken blev starka för Eldkvarn-sångaren Plura Jonsson, som tvingades avbryta för att gå ut och gråta.

Foto: TV4

– Allt man har offrat. Och så lever man längst fram med förgiftat blod som jag gjorde under 80-talet. Jag var påtänd hela tiden. Usch. Från första gången man stod på scenen och man blev biten av det här, och det förgiftar blodet. Sedan förgiftar man sig själv med en massa alkohol och droger, bara för att kunna orka fortsätta, sade Plura i ”Så mycket bättre”.

LÄS MER: Tommys tårar – då vill Plura lämna bordet

Körberg kände igen sig i låttexten som gavs ut i mitten på 90-talet.

– Jag tror att vi har det gemensamt, att det finns en sorts näst intill patologisk längtan efter att vara på en scen och uttrycka någonting som många människor tar till sig. När man väl har kommit in där är det jävligt svårt att ta sig ut. Som jag brukar säga, när jag får sjunga är jag hel, säger Tommy Körberg i TV4-programmet.

LÄS MER: Tommy Körbergs starka hyllning ger alla gåshud

Körberg, Plura
Foto: TV4

Så mycket bättre tar uppehåll på lördag

Dessutom gjorde Markus Krunegård om Benjamin Ingrossos vinnarlåt helt, och Lili & Susie gjorde entré för första gången i programmet.

LÄS MER: Därför försvann Lisa Nilsson – sanningen bakom avhoppet som tittarna inte får se i tv

Men efter tre minnesvärda avsnitt under tre lördagar i rad blir det nu paus för Så mycket bättre. På lördagen visas det inget program i TV4.

I stället petas programmet fram en vecka i tiden.

LÄS MER: Därför försvinner Så mycket bättre från tablån den här veckan

Anledningen är att kanalen har köpt in rättigheterna till fotbollslandslagets landskamper – och just på lördag spelas den avgörande matchen i Nations League mellan Sverige och Kroatien.

”Programmet kommer sändas på lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play, åtta lördagar i rad förutom 14 november då fotboll kommer emellan!”, har TV4:s pressansvariga Amanda Hjärtmyr tidigare låtit meddela i ett mejl till Nöjeslivet.

Tittarnas ilska: ”Men varför”

Benjamin Ingrosso
Foto: TV4

Efter att tittarna nåtts av beskedet är det många som är ledsna.

”Men VARFÖR. Sporten kan ha en egen kanal om det nu handlar om det igen”, skriver en läsare till Nöjeslivet på vår Facebook-sida som får medhåll av många andra.

”Så typiskt! Det enda som är nåt att se på lördagarna. Alltid ska den förbannade sporten prioriteras, finns ju många sportkanaler. Blir så sur”, skriver en annan läsare.

”Men så tråkigt. Bästa programmet”, skriver en tredje.

”Ett av dom få programmen som är bra på TV4 numera annars är det mest repriser på repriser på repriser”, skriver en annan läsare.

Men alla är inte helt missnöjda – flera ser också fram emot landskampen. Dessutom återkommer musikunderhållningen redan nästa lördag.

”Bra då får vi se fotbollen. Så mycket bättre nästa helg då”, skriver en Nöjeslivet-läsare i en kommentar.

Vad tycker du om detta? Kommer du att sakna ”Så mycket bättre” denna lördag? Skriv gärna en kommentar och dela vidare så att fler får veta detta.