Tommy Körberg tårögd och rörd när Benjamin Ingrosso gör om stora klassikern – till ex-flickvännen

Vördnadsfullt, finstämt och känslosamt.

Benjamin Ingrosso gjorde om Tommy Körbergs stora klassiker ”Judy min vän” – och möttes av en tårögd veteran i TV4.

– Jättefint, säger Körberg i ”Så mycket bättre”.

På lördagskvällen sänds det avsnitt av tittarfavoriten ”Så mycket bättre” där det är dags för Benjamin Ingrosso, 23, att säga hejdå till gänget.

I sin sista insats i underhållningsprogrammet väljer artisten – som är den yngsta i ”Så mycket bättres” historia – att hålla ett tal på lunchen.

– Jag tänkte bara säga att, de här dagarna har varit något utav de bästa dagarna i mitt liv. Jag har verkligen haft så kul, och jag har lärt mig så otroligt mycket av alla. Det ska bli supertråkigt att få åka hem. Men jag tänkte ändå med att jag ville avsluta min lilla resa med att tolka en sista låt, säger Benjamin Ingrosso vördnadsfullt inför alla.

Han förklarar att han ska tolka Tommy Körberg, 72. En gammal stjärna möter en ny.

– Jag har kommit fram till att vi har väldigt mycket gemensamt. Vi älskar väldigt mycket likadan musik, tycker om mat jävligt mycket och älskar solglasögon. En gemensam grej är också att vi vunnit Melodifestivalen båda två. Så, jag ska tolka dig, Tommy! ”Tompa”, säger Benjamin Ingrosso.

Körberg blev märkbart rörd vid lunchbordet. 

– Nejmen… Kunde du inte ha åkt först. Nu börjar jag känna mig…, säger Körberg med ett leende och möts av skratt från Benjamin Ingrosso. 

Benjamin Ingrosso håller tal och Tommy Körberg får sedan honom på gott humör i ett samtal i ”Så mycket bättre”. Foto: TV4

Benjamin Ingrosso förklarar sedan att han ska tolka Körbergs ”Judy min vän” – den klassiska vinnarlåten från Melodifestivalen 1969. En låt som även den ikoniske brittiske popartisten Morrissey har hyllat genom åren.

Ingrosso berättar att han älskar låten.

– Det är en jävla bra låt, säger Tommy Körberg.

– Den är helt fantastisk, säger Benjamin. 

Tommy Körberg framförde ”Judy min vän” vid Eurovision Song Contest i Madrid 1969 där den slutade på 9:e plats. Foto: TV4

Ingrosso förklarar att han vill tillägna ”Judy min vän” till en speciell person, nämligen ex-flickvännen Linnea Widmark.

– Jag insåg att den handlar om något uppbrott, den också. Jag har ju en tendens att hamna tillbaka där i mitt ex, och landa i att skriva om henne. ”Judy” blir då Linnea, som är mitt ex, så jag tänkte att jag ska sluta skriva om henne för det blir bara jobbigt. Vi var ändå tillsammans i sex år, hela min uppväxt… Hon åkte iväg utomlands, blev väl kär i någon annan, och det blev att vi gjorde slut på telefon, säger Benjamin Ingrosso och blir mycket känslosam i TV4.

– Jag trodde jag skulle komma över det så mycket snabbare. Sen sitter man ett och ett halvt år senare och skriver fortfarande om det.

Då får han några tröstande visdomsord från veteranen Körberg.

– Att komma över sånt där, har jag lärt mig, kortaste tiden är 18 månader till tre år. Sen är det liksom: ”Vänta nu, jag har ett liv att leva också”, säger Körberg.

Det tycks som om Ingrosso tar till sig av varenda ord Körberg säger vid lunchbordet.

– Jag känner att det blir min sista lilla låt, säger Benjamin i programmet.

– Sen har du skrivit henne ur ditt liv. Vad kul att jag får hjälpa till, säger Körberg. 

Körberg förklarar också att det blir lite sorgset att höra Ingrossos tolkning – eftersom det är hans sista i programmet – men att han också är stolt över den unge artistens val.

Därefter bjuds tittarna på ett mycket känslosamt ögonblick – när Ingrosso sjunger fram en tår på Körberg.

Ingrossos finstämda insats visar sig uppskattas enormt av Körberg.

Foto: TV4

Kanske är det ett så kallat klassisk ”Så mycket bättre”-ögonblick?

Den unge talangfulle artistens tolkning av låten blir i alla fall en omedelbar succé hos Körberg, som vill omfamna Ingrosso på coronaavstånd direkt efter att han sjungit klart.

Foto: TV4

– Ja… Det var en ommöblering till det bättre måste jag säga. Jättefint, säger Körberg känslosamt efter att ha fått höra sin över 50 år gamla låt i 2020 års tappning.

Han utvecklar i programmet:

– Benjamin har en sån ljus, fin pojkröst va, och ett brustet hjärta hos en ung man kunde jag känna igen. Då tackade jag försynen att jag blivit äldre. Det var som en sentimental smekning, åt det bättre hållet, säger Körberg.

LÄS MER: Därför lämnar Benjamin Ingrosso ”Så mycket bättre” – sanningen bakom kulisserna

Benjamin Ingrosso passar också på att tacka Körberg för allt.

Foto: TV4

Fotnot: Se klippen från ”Så mycket bättre” här på TV4 Play.

Vilken fullträff, Benjamin! Tack för dina tolkningar den här säsongen.

Vad tycker du om Benjamins tolkning av ”Judy min vän”? Blev du lika rörd som Tommy Körberg? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook!