Foto: TV4

TV4:s ”bluff” med artisterna bakom kulisserna – som tittarna inte får se i Så mycket bättre

Efter nya succén med ”Så mycket bättre”.
Nu avslöjar TV4 flera av kanalens drag med artisterna – som sker bakom kulisserna.
– Visst tar vi om ibland, säger Martin Nygren, exekutiv producent, till Svensk damtidning.

”Så mycket bättre” är i gång och har redan kopplat ett stadigt grepp om tv-tittarna. TV4:s musikunderhållning har redan petat ner ”Doobidoo” från toppen över de mest sedda tv-programmen veckovis, enligt MMS.

Med artister som Siw Malmkvist, Casper Janebrink, Melissa Horn och bröderna Gustaf och Viktor Norén har programmet fått en stark start enligt många tittare. Även om många av Nöjeslivets läsare saknar ”Siwan” som redan tvingats lämna programmet på grund av sjukdom.

”Ja ni är fantastiska alla. Synd inte Sivan är med saknar henne”, skriver en läsare i en kommentar till Nöjeslivets Facebook-inlägg.

”Det var bara så tomt utan Sivan. Annars jättebra”, skriver en annan tittare.

Malmkvist hade spelat in en låt som bröderna Norén ändå fick höra i lördagens avsnitt, och då såg det ut så här:

Gustaf Noréns uppvisning i klassrummet

Precis som vanligt har artisterna mellan måltiderna och framträdandena genomfört olika aktiviteter framför kamerorna. I helgen fick de bland annat besöka Gustaf Norén i klassrummet. Den tidigare Mando Diao-medlemmen som numer bildar duo med sin bror, arbetar även som musiklärare. I ”Så mycket bättre”-avsnittet fick Gustaf visa prov på sina kunskaper som lärare.

Just dessa aktiviteter har genom åren varit en omtvistad del av programmet. Nu berättar Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, hur det egentligen går till bakom kulisserna när aktiviteterna väljs ut.

– Det har ju blivit mer och mer artisterna själva som kommer på det, vi har ju skurit ner på det ganska mycket. Tidigare var det ju någonting innan lunch och någonting efter lunch och så är det inte längre, säger han till Svensk Damtidning.

TV4:s hemliga justering bakom kulisserna

Enligt Nygren sker de flesta aktiviter i årets program med artisternas goda minne och egna förslag.

– Jag skulle säga att till större del är det artisterna själva som kommer med förslag, och alla behöver inte komma med förslag heller om de inte har någonting.

En annan ”tv-hemlighet” är att framträdandena ofta bandas flera gånger. Därefter väljs den bästa tagningen ut för tv-programmet.

– Men det händer ganska ofta ändå att det sitter på första, men visst tar vi om ibland, det gör vi, säger Nygren.

Vad tycker du om årets säsong av ”Så mycket bättre”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!