Steffo Törnquists gripande ord om nära vännen Louise Hoffsten – efter tuffa tiden: ”Jag tänker på henne”

Foto: Youtube

Steffo Törnquist är en stor musikfantast och passar ofta på att tipsa om bra låtar – både i Nyhetsmorgon och på sociala medier.

Nu vill han passa på att sprida lite glädje i dessa tider genom just musiken, och en artist som tycks tillhöra en av Törnquists personliga favoriter.

Foto: TV4/Youtube

Det handlar om bluesdrottningen Louise Hoffsten. Törnquist berättar att han tidigare arbetat sida vid sida med ”Så mycket bättre”-artisten i samband med en dokumentär i slutet på 90-talet.

”När Loppan Hoffsten fick sin ms-diagnos gjorde vi en TV-dokumentär tillsammans som vi döpte till ”Djävulens lotteri” eftersom sjukdomen är oförutsägbar och lynnig och drabbar så olika”, skriver Steffo Törnquist på sin Instagram.

Han fortsätter:

”Idag släpper Louise en ny singel ”En vacker värld”, urbra som alltid, och jag tänker på henne och på att världen är vacker, men också att vi lever i en tid som på att och vis är en djävulens lotteri. Sköt om er, kompisar”.

De båda östgötarna är vänner sedan många år tillbaka och Hoffsten har i flera intervjuer berättat om stödet från TV4-programledaren.

Steffo Törnquist och Louise Hoffsten – nära vänner i många år

Vänskapen mellan Törnquist och Hoffsten tog sin början redan tidigt i livet.

– Vi bodde på samma gata i Linköping. Han gick i samma skola som min nio år äldre storebror, men då var jag typ i blöjstadiet. Steffo och jag har alltid haft kontakt, men det blev mer när jag flyttade till Stockholm. Hans föräldrar och mina föräldrar är goda vänner, har Hoffsten tidigare berättat i Expressen.

Hon har flera gånger berättat att hon fått goda råd och uppmuntran av Törnquist, bland annat då hon skulle hålla egna föreläsningar.

– Steffo var den jag ringde till när jag blivit så sjuk och hamnade på sjukhuset. Jag var deprimerad och ledsen och visste inte hur jag skulle kunna leva vidare. Då uppmuntrade han mig att åka ut och tala, han menade att jag hade en historia att berätta. Och det var han som stöttade mig i att skriva min första bok, ”Blues”, sa Louise Hoffsten.

Dela gärna vidare om du likt Steffo vill sprida lite musikvärme i dessa tider. Ta hand om er!

Exit mobile version