Sven-Ingvars julklapp till fansen – släpper julmusik för första gången på 56 år: ”Man ska känna…”

En känsla av snöfall och doft av lussekatter.

Det är känslor som bandet Sven-Ingars hoppas väcka hos lyssnarna när de nu släpper ny julmusik – för första gången på 56 år.

Året var 1956 när Sven Svärd, Ingvar Karlsson och Sven-Erik Magnusson tog beslutet att bilda Sven-Ingvars tillsammans.

Sedan dess har dansbandet lyckats få det svenska folket att svänga på höfterna på dansbanor runtom i landet. Genom åren har gruppen lyckats ta sig in på Svensktoppen hisnande många gånger – 55 låtar har toppat listan.

Men trots att den folkkära frontfiguren Sven-Erik gick ur tiden 2017 visar den svängiga gruppen inga tecken på att kasta in handduken.

Oscar Magnusson
Foto: Erik Simander/TT

Känslosamma orden – efter pappans bortgång

Det är nämligen bara tre år sedan som bandet kom med ett glädjebesked till fansen när de släppte sin första skiva på nästan 20 år. Skivan var en blandning av både gamla och nya låtar – och den gången var det Sven-Eriks son, Oscar Magnusson, som stod vid micken.

Han har varit med i bandet sedan 2006 – och har tidigare berättat i ”Malou efter tio” om känslorna kring att ta över efter sin omtyckta pappa.

– Jag ser det nästan som att jag har två ben att stå på när jag står på scen. Det är otroligt känslosamt. Dels är det den professionella biten. Det farliga är när jag halkar över på det andra benet som är den privata sorgen som är avgrundsdjup, sade Oscar Magnusson i programmet.

LÄS MER: Oscar Magnussons erkännande om prestigefyllda uppdraget: ”Livrädd och ärad”

Släpper ny julmusik

Och nu kommer bandet med ett nytt glädjande besked. Efter hela 56 år utan att släppa ny julmusik kommer de nu med två juldängor. På fredag ska de framföra de nya låtarna på sin show i Borgvik för första gången, rapporterar P4 Värmland.

Jullåtarna ”Nu är det jul igen” och ”Lucia” hoppas Oscar Magnusson att ska sprida riktig julglädje, berättar han för radion.

– Man ska känna intern snö och doft av lussekatter, då är det jul, säger han.

Enligt Magnusson har det varit en återkommande fråga från skivbolaget varje år om de ska släppa någon jullåt.

– Till slut tröttnade jag helt enkelt, och satte mig ner och skrev, säger han.

Lyssna på ”Nu är det jul igen” här!

Kommer du lyssna på Sven-Ingvars nya jullåtar? Dela gärna vidare!