SVT stoppar David Lindgrens låt – drar tillbaka hans framförande i Melodifestivalen

Repetitionerna inför morgondagens Melodifestival I Karlstad är i full gång i Karlstad. Men med mindre än 48 timmar kvar till direktsändning bestämmer SVT att ändringar ska göras – David Lindgrens låt stoppas.

David Lindgren har både tävlat i och lett Melodifestivalen som programledare. Därför var det ingen överraskning att han fick frågan om att sjunga in och framföra signaturmelodin för årets Melodifestival.

”De har tagit tillbaka allt”

”One together” är skriven av Melodifestivalens regissör Sunil Munshi och låtskrivaren och producenten Peter Kvint och skulle vara temalåt för Melodifestivalen. Den skulle spelas upp bakom trailers och presentationer, och under lördagens sändning skulle David Lindgren framföra den live. Men nu blir det inte så.
– De har tagit tillbaka och ändrat allt, säger David Lindgren.

Foto: Pontus Lundahl/TT

David Lindgren får inte uppträda

Anledningen är att låten, som skulle vara exklusiv temalåt för mellon, spridits ut som ”David Lindgrens nya singel”, vilket gjorde att SVT stoppade låten.

Under lördagen kommer David Lindgrens namn inte att synas med låten, och han kommer inte att få framföra den i direktsändning, som det var tänkt.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Hade du velat se David Lindgren framföra låten? Dela isåfall för att höja rösten för hans skull.