Därför hoppar Edward af Sillén av ”Talang” – lämnar TV4-succén efter två år: ”I höst kommer jag…”

En stjärna tackar för sig.

Edward af Sillén lämnar juryn i TV4:s Talang – det här ska han göra nu.

Han har gjort allt från att kommentera SVT:s sändningar av Eurovision Song Contest, till att verka inom film, teater och musikaler. Han har producerat och regisserat, varit manusförfattare i mängder.

De senaste två åren har tittarna också stifta närmare bekantskap med Edward af Sillén, 39, i en uppskattad roll framför kameran. Detta då han varit en av fyra jurymedlemmar i TV4:s fredagsunderhållning ”Talang”.

Edward af Sillén axlade uppdraget efter Alexander Bard 2021 och har delat ansvaret ihop med Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och David Batra.

Men nu tar en era slut. Precis som Bianca Ingrosso tidigare har meddelat, så gör Edward af Sillén nu klart att han inte kommer att fortsätta i Talang-juryn.

LÄS MER: Därför hoppar Bianca Ingrosso av ”Talang” – lämnar TV4-succén helt efter alla år

Edward af Sillén lämnar Talang – det här ska han göra nu

Det är i ett inlägg på Instagram som Edward af Sillén lämnar beskedet. Där talar 39-åringen om vilka fantastiska år det har varit.

”I två år hade jag glädjen att sitta bakom det här bordet och njuta av all underhållning som modigt bjöds på. Jag är ödmjukt tacksam och hoppas jag kunde ge alla de sökande den respekt de förtjänar!”, skriver af Sillén i inlägget.

I stället väntar nya uppdrag runt hörnet. Den folkkära profilen skriver att han kommer återvända till andra välbekanta uppgifter, nämligen de som äger rum bakom kameran.

”I höst kommer jag kliva tillbaka in där jag brukar vara; BAKOM kameran, och fokusera på film- och teaterarbetet. Tusen tack för nu till TV4 för två roliga år. Och nu hejar jag istället på den nya härliga juryn! Have fun!! We did”, skriver han.

Edward af Sillén
Foto: TV4

”Blir inte detsamma”

Beskedet har fått många fans att reagera med besvikelse, eftersom de hade önskat att fortsätta se af Sillén framför kameran.

”Åh nej så tråkigt! Men du gör mästerverk bakom kameran också”, skriver en användare. ”Det blir inte detsamma nu ju. Men lycka till med ditt andra arbete”, skriver en annan.

”Så tråkigt, du var den bäste i juryn”, kommenterar en tredje.

Även Sarah Dawn Finer lämnar Talang till kommande säsong. David Batra kommer att fortsätta och får i den nya juryn sällskap av Helena Bergström, Viktor Norén och Johanna Nordström.

Kommer du att sakna Edward af Sillén i Talang? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela vidare!