Tomas Ledin lämnar scenlivet – avslöjar nya framtidsplanerna: ”Kan vara det sista jag gör”

I höst åker Tomas Ledin på en stor höstturné. Men det är det sista vi får se av den folkkära sångaren på ett bra tag.

I en intervju med TT berättar Ledin att han tänker ta en lång paus från scenen.

Han kommer tillbaka – men när vet han inte.

Tomas Ledin har över 45 års erfarenhet av musikbranschen. Redan 1972 släppte han debutalbumet ”Restless mind” och 1990 kom det första renodlade svenska albumet.

Genom åren har han hunnit med att bland annat vinna Melodifestivalen, skriva den odödliga klassikern ”Sommaren är kort” och gjort krogshowen ”Skarpt läge”. Den har spelats totalt 104 gånger i Stockholm och Göteborg.

– Jag minns premiären för ett år sedan, då hoppades vi att det skulle hålla fram till jul. Ett år senare spelar vi fortfarande. Det är naturligtvis överraskande och glädjande, säger Tomas Ledin till TT.

Ledin tar lång paus

Under nästa år har filmen ”En del av mitt hjärta”, med Malin Åkerman i huvudrollen, premiär. Filmen är baserad på Tomas Ledins låttexter och i höst ger han sig ut på vägarna igen.

Då väntar en stor höstturné med ”Skarpt läge deluxe”, men efter det blir det tyst.

Tomas Ledin har bestämt sig för att ta en lång paus för att spendera mer tid med familjen.

Han har bestämt sig för att inte turnera under minst två år.

– I varje projekt går jag in med inställningen att det här kan vara det sista jag gör. Jag har nytta av det, jag får energi och känner att jag blir bättre. Jag vill göra mitt bästa helt enkelt, säger Ledin.

Fortsätter skriva

Trots den långa pausen har 66-åringen från Östersund inte några planer på att lägga av helt. I framtiden hoppas han snarare att det ska bli fler turnéer.

– Det hoppas jag, jag har inga planer på att lägga av. Jag kommer att ta en paus från scenen men jag kommer att skriva låtar och om det utvecklar sig positivt så kommer jag att stå på scenen igen, konstaterar Ledin i intervjun med TT.

 

Vi hoppas få se dig snart igen, Tomas. Dela om du också tycker Tomas Ledin är en fantastisk artist!