Tomas Ledins ödesbesked om framtiden – efter alla år: ”Inte speciellt troligt att jag gör…”

Han är synonym med den svenska sommaren för fansen.
Men nu hintar Tomas Ledin att det kan vara slut på stora sommarturnéer framöver.
– Ambitionen är att fortsätta med musiken så länge lusten finns där, men i något mer sparsmakat tempo, säger han till Aftonbladet.

Tomas Ledin har i decennier varit en av våra mest folkkära artister.

I sommar har han varit högaktuell med en turné som skjutits upp i två år på grund av coronapandemin. Under fredagen gick turnén i mål när Ledin med band spelade i Furuvik.

– Med flaggan i topp! Sommarens sista konsert. Vi bockar och bugar för en på alla sätt nådens sommarkväll … Och nu när det oåterkallerligen sista ackordet har klingat ut, skriver han på Instagram efter showen.

LÄS MER: Tomas Ledins skarpa varning – artisten sätter ner foten efter elaka påhoppen: ”Fejk”

I somras har Ledin också släppt tre nya låtar: ”Långt ute på landet”, ”Huvet upp och fötterna ner” samt ”När vi var unga”.

I en stor intervju med Aftonbladet berättar Ledin att han i samband med detta återupptagit samarbetet med en gammal bekant: nämligen producenten Lasse Andersson.

STOCKHOLM 20111025 Tomas Ledin medverkar i TV-programmet "Så mycket bättre" på TV4 Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20111025 Tomas Ledin medverkar i TV-programmet ”Så mycket bättre” på TV4 Foto: Henrik Montgomery / TT

– Lasse producerade bland annat ”En del av mitt hjärta” och ”Snart tystnar musiken”, sedan har vi haft ett litet uppehåll. Men vi kände att vi kanske skulle blåsa liv i den där kärleken och passionen igen, säger Tomas Ledin i en lång intervju med Aftonbladet.

LÄS MER: Tomas Ledins heta kärleksknep med hustrun Marie – så håller de passionen vid liv: ”Vi har…”

Ledins ärliga ord om framtiden: ”Mer sparsmakat tempo”

Ledin fyllde 70 tidigare i år och firade samtidigt 50 år som artist med en stor jubileumskonsert som också sändes i TV4.

Nu berättar artisten att han funderar på att trappa ner – åtminstone vad gäller sommarturnéer framöver.

– När vi satte den här turnén för två år sedan så kände jag att vi gör en riktigt stor sista sommarturné, men det var två år sedan. Man ska aldrig säga aldrig, men jag ser det inte som speciellt troligt att jag gör en stor sommarturné igen. Ambitionen är att fortsätta med musiken så länge lusten finns där, men i något mer sparsmakat tempo, säger Ledin till Aftonbladet.

LÄS MER: Tomas Ledins starka ord på 70-årsdagen – gripande orden om krisen: ”Skrämmande”

GÖTEBORG 20180724 Tomas Ledin under inspelningen av "En del av mitt hjärta", en romantisk musikal-komedi baserad på Tomas Ledins musik och texter. Foto: Adam Ihse / TT
GÖTEBORG 20180724 Tomas Ledin under inspelningen av ”En del av mitt hjärta”, en romantisk musikal-komedi baserad på Tomas Ledins musik och texter. Foto: Adam Ihse / TT

Vi önskar dig all lycka nu och i framtiden, Tomas Ledin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!