Foto: TV4/TT

Tommy Körberg gör efterlängtad comeback på scen i TV4-galan: ”Jag vill bara ut och sjunga”

Tommy Körberg är redo för att åter inta scenen – efter den svåra tiden som höll honom borta.

På lördagen är han tillbaka i TV4:s direktsända musikgala ”Don’t stop the music” som arrangeras av Svenska musikfonden.

– Det är ett fint initiativ som uppmärksammar en av alla yrkeskategorier som har drabbats under pandemin, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, till Nöjeslivet.

Tommy Körberg hade ett minst sagt tungt år 2020.

Inte nog med att den folkkäre artisten drabbades av coronaviruset – han genomförde en stor hjärtoperation i somras, strax efter inspelningarna av ”Så mycket bättre”. Sammanlagt låg stjärnan inlagd på sjukhus från slutet på juli fram till oktober, några dygn i respirator.

Nu är artisten på benen igen, och i en stor intervju med Nöjeslivet tidigare i vintras berättade Körberg om sin stora längtan efter att få sjunga och spela igen.

STOCKHOLM 20191111 Tommy Körberg uppträder under fotbollsgalan på Hovet. Foto: Christine Olsson / TT

 Jag vill bara ut och sjunga. Jag mår bäst av det. Men jag vet inte hur min röst är nu, jag blir väldigt fort hes. Efter att ha legat med en slang veckovis, som var som en cykelslang i halsen, så har stämbanden blivit lite tilltufsade, sade Körberg då till Nöjeslivet.

LÄS MER: Exklusiv intervju med Tommy Körberg – berättar om kampen tillbaka: ”Man blir varse om att livet är skört”

Strax före jul gjorde den folkkäre artisten sitt första framträdande på flera månader när han sjöng ”Nu dör en sjöman” i tv-programmet ”Malou efter tio”.

Foto: TV4/Youtube

Nu är Körberg alltså redo att ställa sig på scenen igen.

På lördagen medverkar artisten i TV4:s musikgala ”En kväll för musik-Sverige – Don’t stop the music” som arrangeras av Svenska musikfonden.

Musikgalan tillägnas musiksektorn som drabbats hårt av coronapandemin – och lämnat ett tomrum hos svenska folket genom uteblivna evenemang. Programledare är Sarah Dawn Finer och Martin Stenmarck, och bland artisterna märks förutom Körberg även Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Helen Sjöholm och Peter Jöback.

Martin Stenmarck och Sarah Dawn Finer. Foto: TV4

När Tommy Körberg tidigare i veckan lade upp ett videoklipp som uppladdning inför galan, visade det sig att tittarna är förväntansfulla inför hans stora comeback.

”Det blir en fantastisk kväll! Härligt att du är så frisk att du kan uppträda igen”, skriver en av Körbergs många följare i en kommentar till inlägget på artistens Instagram-sida.

”Inget stoppar ”Köris” Sveriges bästa röst är tillbaka”, skriver en person i kommentarsfältet.

LÄS MER: Tommy Körbergs fina tack till sjukvårdspersonalen

Mellan klockan 20.00-22.00 direktsänds galan. Det utlovas, utöver uppträdanden, också reportage från musik-Sverige som upplevt ett år som inte liknar något annat.

– Galan, som arrangeras av Svenska musikfonden, har till syfte att belysa musik-Sverige och uppmärksamma alla de människor som jobbar ”bakom kulisserna”. Jag tror att många artister vill medverka för att hylla alla duktiga människor som jobbar i musikindustrin. Både framför och bakom scenen, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

Varför vill TV4 uppmärksamma detta initiativ?

– TV4 fick erbjudande om att visa denna gala som arrangeras av Svenska musikfonden. Det är en uppställning välkända och populära artister som kommer erbjuda musikunderhållning som vi aldrig tidigare sett. Det är ett fint initiativ som uppmärksammar en av alla yrkeskategorier som har drabbats under pandemin, säger Nordin.

Hela listan – artisterna som uppträder på musikgalan i TV4

Här är alla artister som är klara: Lars Winnerbäck, Tomas Ledin, Molly Sandén, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Tommy Körberg, Stor, Benjamin Ingrosso, First Aid Kit, Janice, Frida Öhrn, Zara Larsson, Miriam Bryant, Loreen, Mariette, kören Get Up Soul Choir och Mikael Tornving.

Så här såg det ut när Tommy Körberg sjöng för första gången efter den svåra tiden, i ”Malou efter tio” i mitten på december:

Musikgalan ”Don’t stop the music” sänds på lördagen den 30 januari klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om detta, ska du titta på musikgalan? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!