Tommy Körberg tar ton till den mäktiga julklassikern – hans magiska röst lämnar ingen oberörd

Så här i juletider är musiken lite extra viktig för många. Under de mörka dagarna är trots allt en vacker melodi ett klockrent att ljusa upp tillvaron.

En av de som gör det absolut bäst är utan tvekan Tommy Körberg- som med sin röst kan vända vilken mörk och kylig dag som helst till något härligt och vackert.

Snön faller utanför fönstret och hela köket doftar av kanel, brasan knastrar och julgranskulorna glimmar prydligt i granen.

Snart är det äntligen dags för jul och allt vad det innebär.

En av de absolut bästa sakerna med julen är den fina musiken och alla vackra melodier som ljudar, både hemma och på stan.

Tommy Körberg om julen

Tommy Körberg har en av Sveriges absolut bästa röster och genom åren har han bjudit på fantastiska framträdanden.

Hans långs karriär har gjort honom till en av våra mest älskade och hyllade musiker och än idag är 74-åringen ständigt aktuell.

När det kommer till just julafton har stjärnan berättat i en intervju med Hänt att han har lite blandade känslor.

– Jag har väldigt tveeggad känsla för julen, eftersom jag vet hur mycket människor som är ensamma. Jag har suttit en jul faktiskt ensam, när jag bodde på Mosebacke torg. Så tittade jag ut, så såg jag familjer, men de var aldrig riktigt glada… Så jag har döpt om julen till när släkten anfaller, har han sagt Hänt och fortsatt:

– Det är princip vad det är, en kristen högtid. Vi firar att ett barn är fött, jag tycker vi ska fira alla barn som föds. Tycker jag, snåljåpar.

Läs mer: Undrar du hur kommande veckor ser ut? Här kan du läsa horoskop skrivna av en erfaren astrolog.

Tommy Körberg- ”O Helga Natt” 2018

Men även om julen i sig inte alltid varit Tommys favorithögtid så finns det såklart en sak som han tycker om med årstiden: att sjunga jullåtar.

Tommy har både släppt julalbum och åkt på julturnéer, och på så sätt hjälpt till att sprida den där härliga julkänslan år efter år.

Det är få saker som går upp emot att höra Tommy Körberg sjunga en riktig klassiker, och när han tar ton till ”O Helga Natt” är det inget undantag.

Vad passar väl bättre såhär inför jul än en tillbakablick från 2018 då han uppträde med låten i Bingolotto:

Vilken otrolig pipa han har!