Tommy Körbergs besked om karriären – efter operationen

Efter hjärtoperationen – nu är Tommy Körberg tillbaka på scen.
Den folkkäre artisten berättar om kampen tillbaka inför stora turnén.
– Jag har jobbat med rösten efter operationen, säger han till Expressen.

Tommy Körberg var förra hösten högaktuell i tv-rutan som en av deltagarna i ”Så mycket bättre”. Programmet spelades som vanligt in på sommaren på Gotland, men efter inspelningarna blev den folkkäre artisten sjuk.

Körberg har tidigare berättat att han insjuknade i covid-19 och dessutom tillbringade månader på sjukhus efter hjärtoperation.

 Först fick jag corona på våren och sen lade hjärtat av. Jag går på så kallad rehab och har lite jobbigt att gå. Jag försöker skippa rullatorn så mycket jag kan så att folk slipper fråga hur man mår när man är ute, har han tidigare sagt till Nöjeslivet.

LÄS MER: Tommy Körbergs nya hälsobesked – ärliga orden om tuffa tiden med sjukdomen: ”Hålla mig vid liv”

I dag mår Tommy Körberg bättre och är återigen redo att inta scenen med turnén som går under titeln ”Grand Finale”. Enligt ett pressmeddelande kan publiken vänta sig att Körberg ”berättar anekdoter om sitt liv med pop, progg, världsstjärnor och glitter. Om hur sången alltid varit en överlevnadsstrategi och varför han alltid varit gränslös”. Artisten är ackompanjerad av åtta musiker, under ledning av Carl Flemsten.

Foto: Peter Knutson/Westin Promotion

I en intervju med Expressen berättar han om kampen bakom kulisserna för att hinna hitta formen i tid till konserterna.

– Det är jättekul. Det är som att tiden har stått till en liten stund. Jag har jobbat med rösten efter operationen, så det var lite knepigt att komma i gång igen, men jag gjorde det med medicin och under läkarövervakning, jag hade lite problem med ett stämband men det har jag sjungit bort, säger Tommy Körberg till Expressen.

”Stad i ljus”-sångaren fortsätter:

– Lite vatten bara, så går det bra.

Samtidigt har Körberg inga som helst planer på att varva ner. Den i dag 73-årige artisten och skådespelaren ser fram emot sina kommande spelningar.

– Äh! Trappa ner, vad är det för någonting? Nej, det är bara att jag håller mig frisk och håller mitt sångorgan i full ordning så går det så bra så. Sova mycket och dricka vatten.

Tommy Körberg
Foto: TV4

Vi är glada över att du mår bättre och ser fram emot att få höra mer från dig! Du är fantastisk Tommy!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.