Foto: Facebook/privat

Tommy Nilsson bjuder upp Berit från publiken – folkkäre artistens reaktion när hon tar ton säger allt

Berit Andersson såg fram emot att gå på Tommy Nilssons konsert och njuta av levande musik.
Då bad plötsligt den folkkäre artisten henne komma upp på scenen.
Nu gör deras oväntade duett stor succé.
– Han var så ödmjuk, humoristisk och bjöd in mig. Det kändes jättebra, säger Berit till Nöjeslivet.

Den folkkäre artisten Tommy Nilsson, 61, är just nu aktuell med en stor kyrkoturné runtom i landet. På fredagen gästade han Bergs kyrka och då fanns bland annat Berit Andersson på plats med dottern för att äntligen få njuta av levande musik.

Tommy Nilsson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter ett och ett halvt år med pandemirestriktioner var förstås förväntningarna höga inför konserten, särskilt för Berit som är ett stort fan av Tommy Nilssons musik.

– I alla tider har jag skämtat och sagt, tänk att få göra en duett med Tommy Nilsson, för jag älskar hans röst! Han har en så kraftig röst och kan ta i på ett sätt som är fantastiskt, säger Berit Andersson till Nöjeslivet.

Men vad hon inte kunde ana när publiken slagit sig ner i bänkraderna, var att hon själv efter konserten skulle bli en stor snackis.

För mitt i spelningen avbröt Tommy Nilsson sig själv – och frågade om det fanns någon i publiken som ville sjunga med honom. Det visade sig att Berits dotter hade ”kuppat” …

Foto: Facebook/Privat

– Vi skulle åka dit och lyssna, och jag var intet ont anandes om någonting. Jag visste inte att min dotter skickat ett meddelande till Tommy kvällen innan. Det var inte så noga planerat alls, utan skedde ganska sent har jag fått höra, säger Berit och fortsätter:

– Hon hade inte fått svar eller sett om han hade läst, och trodde att han inte sett det. Sen var vi kyrkan på konserten, och efter andra låten, sa han plötsligt: ”nu ska jag göra något som jag inte brukar göra” …

Dotterns hemliga budskap till Tommy Nilsson

Det visade sig att dotterns hemliga budskap faktiskt hade nått fram till Tommy Nilsson. Nu undrade han om det fanns en dotter i lokalen som ville att mamman skulle komma upp på scen och sjunga duett med honom.

– Då kände man bara: hjälp! Jag var helt oförberedd, men det var bara att resa sig och gå upp, säger Berit och skrattar.

För Berit Andersson är det här med sång och musik inte något nytt. Hon har sjungit i olika bandkonstellationer i hela sitt liv.

– Det har varit både dansband, hårdrocksband och coverband. Allt möjligt, säger Berit och förklarar att hon genom åren också gjort en hel del imitationer – bland annat av Eva Dahlgren och Tina Turner.

1996 var hon med i TV4:s helgunderhållning ”Sikta mot stjärnorna” som Eva Dahlgren och kom tvåa med klassikern ”Vem tänder stjärnorna”. 2011 tävlade Berit Andersson i TV3-programmet ”Copycat singers” och vann när hon imiterade Nanne Grönvall.

Men detta visste förmodligen inte Tommy Nilsson när han bjöd in Berit att sjunga ”Allt som jag känner” i Bergs Kyrka på fredagen.

Berit Anderssons oväntade succé – överraskar Tommy Nilsson på scen

I videoklippet, som fått hundratals gilla-markeringar och massor av visningar i sociala medier de senaste dagarna, får tittarna se hur Tommy Nilsson först tar ton i sin klassiker. När Berit Andersson sedan fyrar av sin stämma blir Tommy rejält överraskad – och publiken jublar!

Foto: Facebook/Privat

Duon river ner applåder och hurrarop, såväl under som efter sånginsatsen.

– Grejen är att jag var så inne i det jag gjorde, det var en ”once in a lifetime” och då måste jag vara i min bubbla där och då med Tommy. Jag hörde ingenting av någonting från publiken, det har jag sett först senare på klippen. Sen dess har det inte varit sig likt, det ringer hela tiden. Jag förstår ingenting, jag som bara skulle på konsert, säger Berit och skrattar.

Hon fick en stor och varm kram av artisten efter duetten.

Hur var det att träffa Tommy Nilsson?

– Jag har alltid tyckt bra om honom. Han verkar lättsam, sen vet man ju att det kan vara bara för att det är tv. Men han var ännu trevligare än jag trodde i verkligheten. Han var så ödmjuk, humoristisk och bjöd in mig. Det kändes jättebra. Han var verkligen jätteödmjuk.

Det ser ut som han blev väldigt överraskad av din sång?

– Jo, men det blev han nog. Han hade ju inte en aning vem han ens tog upp. Han visste ju inte om man kunde sjunga eller inte. Så det var ett lotteri för honom också.

Se deras underbara duett här:

Berit berättar att duetten inte bara var ett starkt ögonblick för henne.

– Min dotter filmade, och nu har hon klippt det lite grann, men i filmen vi har hör man hur hon storgråter i bakgrunden innan vi sjunger.

Hon är märkbart tagen av situationen.

– Det här har jag alltid velat göra. Att det sen blir gjort och så uppmärksammat och att det bara är lovord… Det är speciellt. I dagens samhälle brukar det vara så mycket negativitet och att man ska skriva ner folk. Här är det bara en stor, himla kärleksbomb. Det är jätteroligt, och det tar nog ett tag att smälta.

Är det något mer du skulle vilja tillägga? 

– Jag vill tacka Tommy igen, för att han gjorde det som han inte brukar göra. Jag är jättetacksam.

Här kan man se det fantastiska klippet när Berit överraskar Tommy Nilsson på scen:

Så underbart! Tack för skönsången och intervjun, Berit!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida, och dela gärna vidare inlägget om du också blev imponerad av Berits duett med Tommy Nilsson!