Vackra hyllningen till Avicii – Let’s Dance ändrar om hela programmet

Världen är i chock efter Tim Berglings, mer känd som diskjockeyn ”Avicii”, död.
Nu på fredag, en vecka efter tragedin, kommer deltagarna i Let’s Dance hylla den svenske världsstjärnan.

I fredags kom beskedet som lämnade stora delar av världen i chock. Den världskände diskjockeyn och svensken Tim Bergling, mer känd som ”Avicii”, hittades död under en semesterresa med sina vänner i Omans huvudstad Muskat.

Polisen i Oman har uteslutit att några brott har begåtts i samband med Aviciis död, men dödsorsaken är ännu oklar.

Hedras i Let’s Dance

Under de senaste dagarna har hyllningar strömmat in från världens alla hörn och många har skickat sina hälsningar till stjärnans vänner och familj.

Förra helgen framförde Idol-vinnaren Chris Kläfford en cover på Aviciis jättehit ”Wake me up” – och nu på fredag hyllas han i Let’s Dance.

Jon-Henrik Fjällgren tävlar i årets Let’s Dance. Foto: Pontus Lundahl/TT

Expressen rapporterar att Avicii kommer tillägnas ett eget dansnummer under fredagens avsnitt. Dansarna kommer då dansa till just låten ”Wake me up”

”Det känns både naturligt och viktigt att hylla honom denna kväll”, skriver programmets exekutiva producent Anika Beclijevski i ett sms till Expressen.

”En stor förlust”

Under säsongen har även Lill-Babs hedrats med ett dansnummer i Let’s Dance. Och Beclijevski konstaterar att Aviciis död är en stor förlust.

”Tim Berglings tragiska och allt för tidiga bortgång är en stor förlust inte bara för musik-Sverige utan även för den internationella världsscenen”, skriver hon till Expressen.

Tim Bergling blev 28 år gammal.

Vila i frid Tim, vi glömmer dig aldrig.