Världsstjärna dömer ut Abbas drag – hårda orden efter svenska supergruppens idé: ”Meningslöst”

Abba ska framträda som hologram.
Nu döms idén ut – av Oasis-stjärnan Noel Gallagher.
– Det är en mänsklig interaktion, och om man inte har det är det meningslöst, säger han till The Sun.

Det var i höstas som Abba svarade för en av pophistoriens största comebacker – kanske den allra största någonsin? Frågan ställdes bland annat i Nathan Raos kolumn i brittiska Express, där journalisten också resonerade kring den kommande showen. I maj 2022 är det tänkt att Abbas hologram-föreställning med orkester ska ha premiär i en nybyggd arena i London.

STOCKHOLM 20190722 Benny Andersson då Benny Anderssons Orkester (BAO) repeterar inför turnén. Foto: Christine Olsson / TT

”Till råga på allt behöver ABBA inte ens dyka upp. Datoriserade avatarhologram kommer att piska upp folkmassorna medan Benny, Björn, Frida och Agnetha slår sig tillbaka och hämtar ut lönechecken. Gilla det eller avsky det, ABBA vet fortfarande vad de gör, och om det vi har sett hittills är något att gå efter, vet de fortfarande hur de ska göra det bra”, skrev Rao i samband med den svenska supergruppens återkomst.

Just hologram-showen har även väckt Oasis-stjärnan Noel Gallaghers uppmärksamhet. Den 54-årige rockikonen som i dag har en framgångsrik solokarriär efter Oasis uppbrott, är inte imponerad av Abbas planer på att framträda som hologram.

Don’t miss Noel on The One Show tonight from 7pm on BBC One! #NGHF10

Posted by Noel Gallagher on Tuesday, June 15, 2021

– Jag skulle inte överväga konserter med mig som ett hologram. Nej, det måste finnas en publik inblandad, säger han till The Sun, uppger Daily Mail.

Gallagher fortsätter:

– Man behöver en folkmassa framför sig. Det är en mänsklig interaktion, och om man inte har det är det meningslöst.

STOCKHOLM 20080703 Björn Ulvaeus. Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT

Den frispråkige rockstjärnan som gästade SVT:s ”Skavlan” för några år sedan förklarar att han, precis som Abba, inte heller själv vill stå på scen när han kommit upp i samma ålder.

– Vill jag leva 50 år till? Nej. Tänk bara på vilket skit världen är nu. Jag vill helst inte leva genom det. Vid 75 vill jag gå bort, säger Gallagher.

Abbas ”Voyage”-show har premiär 27 maj i London. De digitala varianterna av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad har arbetats fram av ett bolag grundat av Star Wars-filmskaparen George Lucas.

Ulvaeus har i en tidigare intervju med Expressen berättat att Abba-medlemmarna arbetade med att filma sina ”abbatarer” under en intensiv femveckorsperiod framför hundratals kameror.

– Vi slutade reagera på varandra när man kom där med prickar i ansiktet och såg konstiga ut. Benny och jag hade rakat oss. Det var det värsta! Jag har inte sett mig så på så många år. Det var ju fruktansvärt jobbigt i sig. Men skägg hindrar från att få fram den exakta haklinjen, sade Ulvaeus till Expressen.

I slutet av förra året släpptes en kort trailer som visade hur showen kommer kunna se ut.

Vad tycker du om Abbas planer på en hologram-show? Skriv gärna en kommentar!