Foto: TV4

Viktor Noréns nya succé med Linus Wahlgren – hyllas efter starka låten: ”Som en varm tröstande kram”

Här är samarbetet få såg komma på förhand.
Viktor Norén och Linus Wahlgren hyllas stort efter sin nya duett.

”Ljusare moln” är Viktor Noréns senaste singel från kommande albumet. På låten har han tagit hjälp av ingen mindre än musikalstjärnan Linus Wahlgren.

Det oväntade samarbetet tog fart efter att Norén sett Wahlgren på just musikalscenen.

– Jag såg Linus i premiären av David Bowie-musikalen Lazarus på Göta Lejon och blev helt trollbunden av hans framträdande. Satt som fryst och häpnade över hans enorma framträdande. Musikalisk kärlek vid första ögonkastet. Jag kände när jag satt där i publiken en intensiv känsla av att jag ville sjunga tillsammans med honom, säger Viktor Norén i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Så jag hörde av mig och frågade helt enkelt om han var intresserad av att sjunga tillsammans. Redan då tänkte jag på ”Ljusare moln”. En låt om tröst och musikens kraft att läka sorg.

Han beskriver inspelningarna och intrycken i studion som väldigt starka.

– Linus pappa hade precis gått bort och ur högtalarna strömmade en låt om tröst när en person väldigt nära en lämnar. Något jag varit med om flertalet gånger i mitt liv. Jag visste inte att Linus pappa var sjuk när låten skrevs och inte heller när jag såg Linus på Göta Lejon. Men allting kändes så ödesmättat. Som att det var bestämt att just vi två skulle sjunga den här låten, långt innan tanken ens var född. Att kraften i musiken var med och komponerade vår gemensamma historia, säger Viktor Norén.

Linus Wahlgren berättar att han fick varma känslor omedelbart inför låten.

– När Viktor spelade upp den här låten för mig så var det som att få en varm tröstande kram efter en väldigt jobbig period i mitt liv. Jag har aldrig haft en tanke på att spela in musik men det här var någonting som jag måste göra. Så tack Viktor, säger Linus Wahlgren.

På fredagen framförde duon låten i ”Nyhetsmorgon” och hyllades efteråt stort av tittarna.

– Jag tittade och lyssnade. Så fin låt. Med innerlig text och vacker melodi, skriver en tittare i en kommentar på TV4:s Instagram-sida.

– Så fin låt med två fantastiska killar, skriver en annan tittare.

Viktor berättade i TV4 också om sitt engagemang som ambassadör för Cancerfonden, och passade på att poängtera hur viktigt att han anser att det är att folk bidrar ekonomiskt till forskningen.

Så fint!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev