109-åriga Dagnys nya hälsobesked – bakslaget på sjukhuset: ”Inte helt prima”

Foto: Youtube/ SVT

Sedan en tid tillbaka befinner sig folkkära och populära bloggerskan Dagny Carlsson på ett boende.

Men den senaste tiden har varit lite dyster. Inte nog med att corona härjar på boendet och besöken från vänner uteblivit, på ett rutinbesök på Karolinska sjukhuset i Stockholm upptäcktes en blödning på Dagnys hals.

Dagny Carlsson är landets äldsta bloggerska och har synts i en rad olika tv-framträdanden sedan hon började för tio år sedan.

Det var efter att ha gått en datorkurs som hon då märkte hur roligt det var att blogga, och vid 99 års ålder fick hon sitt stora genombrott.

I dag är hon 109 år och har en stor skara följare som väntar ivrigt på att Dagny ska uppdatera bloggen och berätta om livet och vardagen.

Men under året har folkkära profilen drabbats av flera tunga bakslag.

Strax efter sin födelsedag i maj 2021 lades Dagny in på sjukhus.

”Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik”, skrev hon då i ett blogginlägg.

Efteråt berättade Dagny att hon blivit undersökt, mådde förhållandevis bra men att hon fortsatt var ”lite risig och okoncentrerad”.

Skadan på äldreboendet

Sedan dess har 109-åringen bott på ett äldreboende och kurerat sig. Men även där har olyckorna varit framme.

I ett inlägg skriver hon den 23 december att hon har skadats på äldreboendet.

”Det blir en annorlunda jul i år när man inte kan träffa vänner och fira jul på traditionellt vis. För det första känner jag mig totalt mörbultad efter att ha gjort en riktig helomvändning på golvet. Jag är öm och kantstött överallt och det är inte precis någon lustförnimmelse. Det gör ont i hela kroppen”, skrev hon på bloggen och fortsatte:

”Man fick lyfta upp mig med en kran och jag låg som ett annat kolli på golvet. Jag kunde ha brytit både armar och ben, men jag är ganska stryktålig och klarar av det mesta. Annandagen är i alla fall fixad för då skall jag äta julmat med Mirjam och Ingela. Det ska smaka riktigt bra även om det inte blir någon skånsk senapssås till lutfisken”.

”Blödning på halsen”

Nu har hon åter igen uppdaterat bloggen och även den här gången är det hälsan som ställer till det.

Under ett rutinbesök på Karolinska upptäckte man en blödning på halsen.

”Jag var på ett rutinbesök på Karolinska för att kolla läget. Det var inte helt prima för jag blev lite medtagen efter sjukhusvistelsen. Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt.Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen. Vännen Ingela säger att jag har minst nio liv, som katten, men jag vet inte vad jag skall använda så mycket av liv till”, skriver hon i inlägget.

Men det är inte bara blödningen på halsen som bekymrar Dagny. Coronaviruset har gjort att en hel del besök från nära och kära har uteblivit, något Dagny såklart tycker är mycket trist.

”Ensamhet är hemskt tråkigt, jag vill hellre ha det lite roligt så länge jag lever. Nu när Coronan har lugnat sig lite hoppas jag att mina vänner hälsar på igen. Det är jättetrist att ligga ensam och bara titta i taket. Jag får lite hjälp av Ingela att komma in i bloggen, vilket jag uppskattar”, skriver hon i bloggen och fortsätter att fantisera om sin 110-årsdag.

”Jag tycker inte om att ha tråkigt för jag vill leva livet med en klackspark, och ser fram emot att fira min 110-årsdag i maj, gärna med en liten fest. Skall det vara kalas så skall det vara livat på festen”, skriver hon.

Krya på dig finaste Dagny! Vi önskar dig allt gott!

Exit mobile version