Därför vill Lill Lindfors åldras naturligt

Lill Lindfors är en av våra mest folkkära artister och genom åren har hon spridit enorm glädje.

Snart är det dags för stjärnan att fylla 84 år, och i en tidigare intervju med Femina berättade hon om tankarna kring åldrande och skönhetsingrepp.

– Kroppen är som ett kretskort, säger hon.

Lill Lindfors gjorde stor succé redan i slutet på 50-talet och blev snabbt en storfavorit för många.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Stjärnan föddes 1940 i Finland och uppväxten ägde rum i Näsby park norr om Stockholm.

Lill Lindfors karriär

Idag är hon känd som en av våra största stjärnor och hon har minst sagt hunnit med mycket under sin karriär.

Lill Lindfors har gjort allt ifrån revyer, till album, framgångar i Melodifestivalen, Eurovision och mycket annat.

Hon har helt enkelt gjort ett stort avtryck och hunnit bli en riktigt folkkär artist.

Lill Lindfors
Foto: Wikkimediacommons

Fyller snart 84 år

Snart är det dags för Lill Lindfors att fira sin 84-årsdag, men själv känner hon sig mycket yngre än så.

– Åldern säger ju ingenting om en människa. Åldern säger ju bara att jag varit med i en viss tidsperiod och alla åldras olika. Idag känner jag mig som 59 år, kanske 62 år, har Lill Lindfors tidigare sagt till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20160614 På tisdagen presenterades årets artister i Allsång på Skansen. Lill Lindfors är en av dem som kommer att stå på Sollidenscenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20160614 På tisdagen presenterades årets artister i Allsång på Skansen. Lill Lindfors är en av dem som kommer att stå på Sollidenscenen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Lill Lindfors om att åldras

I en intervju med Femina förklarar hon att hon inte tänker speciellt ofta på åldrandet, men ibland blir påmind om det av sin kropp.

– Jag är tio yngre egentligen, haha. Jag tänker inte på mitt åldrande men jag blir påmind om det. Om nån säger ”klarar du dig uppför trappan, vill du ha hjälp?” svarar jag blixtsnabbt ”Nej, det går bra”. Men det är klart att kroppen är lite känsligare. Jag kan vakna på morgonen och känna mig ledbruten tills jag kommer på att jag ju var och handlade och bar hem en massa kassar.

Foto: Suvad Mrkonjic / TT

”Blev inte ett dugg bättre”

Men Lill förklarar att hon aldrig använt botox, och att det enda ingrepp hon gjort är något hon idag ser tillbaks på som onödigt.

– Jag har aldrig använt botox men jag har tunga ögonlock som gör att man ser lite arg ut och som jag lyft en gång när jag skulle göra en grej med Björn Skifs för många år sedan. Jag var väldigt nöjd men bara en kort tid. Vad jag har kommit underfund med är att det kommer tillbaka. Kroppen är som ett kretskort, den märker ”oj nu har det tagits bort nånting, då måste vi återställa den delen”. Det blev inte ett dugg bättre. Tvärtom. Nu sätter jag Tesa-tejp i nacken istället!, säger hon till tidningen.

Vi tycker du är fantastisk, Lill!