Abbas första ord om tragedin – gruppens beslut efter dödsolyckan inför hyllningskonserten

Det var under tisdagskvällen som den tragiska olyckan skedde.

Inför en hyllningskonsert till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik, hittades två personer döda i Uppsala konserthus.

Nu uttalar sig Abba för första gången om olyckan.

”I betraktande av de tragiska nyheterna vid hyllningskonserten i Sverige i går kväll har vi beslutat att vänta med att släppa vår konserttrailer tills i morgon.” , skriver gruppen på Twitter.

Under tisdagskvällen fick gänget bakom hyllningskonserten ”Thank you for the music”, uppgifter om att något hade hänt.

Enligt första uppgifterna rapporterades det om en allvarlig händelse i Uppsala konserthus.

Senare framkom det att man i 80-årsåldern föll från konserthusets sjunde våning och träffade en man i 60-årsåldern – de båda dog, rapporterar Expressen.

– Vår bild just nu är att den här mannen i 80-årsåldern av okänd anledning hamnat på fel sida räcket och fallit. Vad orsaken till det är kan vi inte säga i nuläget, säger Tobias Ahlén-Svalbro, presstalesperson vid polisen region Mitt till sajten.

Konsertarrangören MTLive skrev under kvällen på Facebook att de ställt in konserten och att ”alla befinner sig i chock”.

– De är fruktansvärt chockade. Det är en helt osannolik händelse 20 minuter innan man ska gå på scen och göra en konsert för 900 personer. Så händer något sådant här. Det är fruktansvärt, sa Martin Johnsson på MTLive till Expressen på tisdagskvällen.

Agnetha Fältskog
Foto: SVT

Abbas ord efter tragedin

Efter den tragiska olyckan bryter nu Abba tystnaden.

I ett inlägg på gruppens Twitter skriver de om olyckan och beslutet att skjuta upp visningen av deras konserttrailer.

”I betraktande av de tragiska nyheterna vid hyllningskonserten i Sverige i går kväll har vi beslutat att vänta med att släppa vår konserttrailer tills i morgon.” , skriver gruppen på Twitter.

Vi tänker på de som mist livet och deras anhöriga. All vår kärlek till er!