Agnetha Fältskog bryter tystnaden – känslosamma orden efter Abbas comeback: ”Tacksamma och rörda”

Efter nästan 40 år av tystnad gjorde Sveriges genom tiderna största popgrupp comeback, och meddelade att de släpper ett helt nytt album. 

Agnetha Fältskog, som är en av de fyra medlemmarna i Abba, brukar sällan ställa upp på intervjuer, men i söndagens avsnitt av Svensktoppen i P4 kan man höra sångerskas första uttalanden. 

Med sina 400 miljoner sålda skivor och enorma popularitet på flera kontinenter räknas Abba som en av tidernas största popgrupper. 

Gruppen har haft 70 singlar som listettor över hela världen och över 60 albumettor.

Försäljningsmässigt var Abba världens mest framgångsrika popgrupp under mitten av 1970-talet.

Foto: Olle Lindeborg/Lehtikuva

Medlemmarna Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid ”Frida” Lyngstad och Agnetha Fältskog var enade som grupp fram till mitten av 80-talet, innan samtliga la konserterna på hyllan och började arbeta med andra projekt. 

Agnetha Fältskog bryter tystnaden

Agnetha Fältskog, som med sin karisma, röst och look blivit en efterliknad ikon över hela världen, drog sig undan rampljuset. Men i samband med att Abba släpper nytt album i november bryter hon nu tystnaden. 

– Det känns jätteskönt och varmt i kroppen, säger Agnetha Fältskog till “Svensktoppens” programledare Carolina Norén när hon medverkar i programmet, som sänds på söndag.

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Abba släpper 10 nya låtar

Det var för cirka två veckor sedan som Björn Ulvaeus och Benny Andersson släppte den stora bomben att Abba återförenas och släpper ny musik.

I en direktsändning från Gröna Lund, via New York, Berlin och Tokyo hamnade tittarna så småningom i en studiosoffa i London – där två av medlemmarna fanns på plats.

Under en tid har alla medlemmar träffats för att spela in det helt nya albumet “Voyage”, som släpps i november. 

Två av låtarna släpptes i samband med tillkännagivandet, och omvärlden fashinerades över att de lyckats behålla samma “Abba-sound” som när bandmedlemmarna var unga. 

”Tacksamma och rörda”

Beskedet mottogs med hyllningar och jubel.

– Vi är så glada, allihop i gruppen, och tacksamma, och rörda över det här enorma mottagandet vi får, berättar Agnetha Fältskog i intervjun i Svensktoppen.

Hela intervjun sänds i P4, Sveriges Radio på söndag.

Dela gärna om du också är ett Abba-fan.