Alba August om relationen till sin pappa Bille August

Foto: TV4, JESSICA GOW / TT

Alba Augusts föräldrar separerade när hon var mycket ung, och efter det uppfostrades hon främst av sin mamma, Pernilla August.

Trots att hennes pappa, Bille August, bodde i ett annat land och inte var lika närvarande, har de lyckats hålla kontakten genom åren.

Så här ser deras relation ut idag.

Att Alba August skulle lyckas som skådespelare var knappast en överraskning. Hennes mamma, Pernilla August, är en av Sveriges största skådespelerskor och har även fått internationell uppmärksamhet för sin roll som Luke Skywalkers mamma i ”Star Wars”.

Albas pappa, Bille August, är också ett stort namn inom filmvärlden. Bland annat har han vunnit en ”Oscar” för bästa utländska film, som förmodligen står bredvid hans två ”Guldpalmer” i troféskåpet.

Alba August uppfostrades av sin mamma

När Alba var liten separerade hennes föräldrar, och medan Bille stannade i Danmark, bodde Pernilla med barnen i Sverige. Trots att Pernilla uppfostrade Alba ensam, beskriver Alba sin uppväxt som väldigt bra.

– Den var bra och väldigt mysig. Ibland ser jag på kompisar som är föräldrar och tänker att det måste vara svårt att vara två som bestämmer. För mig var det skönt att ha en vuxen som jag respekterade och lyssnade på. Sedan sög det säkert röv för mamma att vara ensam så mycket, säger Alba August till Amelia.

LÄS MER:
*Alba August sjunger Cyndi Laupers klassiker ”True Colors”

Idag beskriver Alba sin relation med sin mamma som om de vore bästa vänner. Däremot har kontakten med hennes pappa, Bille, alltid varit mer begränsad.

Så är Alba August relation till sin pappa idag

Eftersom Alba var mycket ung när hennes föräldrar skilde sig och bodde i olika länder, har hon aldrig riktigt upplevt en barndom med två närvarande föräldrar. Trots det försvann inte kontakten helt.

 – Mina föräldrar skilde sig när jag var väldigt liten så jag är uppvuxen med mamma. Vi åkte och besökte pappa ibland på helgerna i Danmark, sa Alba August till Café 2021.

Även om de inte tillbringat mycket tid tillsammans, har Alba känt kärleken från sin pappa.

– Min relation till min pappa är rätt speciell. Det är mycket i kärlek i luften när vi ses. Jag ser i hans ögon att han vill mig gott, att jag betyder mycket för honom. Det är därför relationen fortfarande lever, berättade Alba August för Sydsvenskan 2014.

Alba August om saknaden efter sin pappa

När Alba nu beskriver sin relation med pappan, tio år senare, verkar det inte som att speciellt mycket har förändrats.

– Det är väldigt fint när vi pratar, men vi pratar ganska sällan. Det kommer sig nog av att vi båda har väldigt mycket jobb och att det alltid varit så. Man måste nog ta till professionell hjälp om man ska ändra det. Det kanske helt enkelt inte finns något behov. Han bodde i Danmark när han och mamma träffades. Frågan är om han någonsin flyttade till Sverige. Jag minns inte det i alla fall, säger hon till Amelia.

Vidare förklarar skådespelerskan att hon vanligtvis inte saknar sin pappa, men att det förändras när de väl träffas.

– Nej. Jag saknar honom när vi ses. Speciellt de stunder då jag kan spegla mig i honom. Gud vad sorgligt att jag inte har mer av det här, känner jag då. Jag kan få separationsångest när vi säger hej då, men i dag är de nära relationerna mina vänner. Jag har andra bollplank, men tycker att han är en viktig person ändå på något sätt.

Du är fantastisk, Alba August!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version