Albin Lee Meldaus mörka sanning – okända dramat bakom kulisserna i Så mycket bättre: ”Psykos”

Han slog igenom med buller och brak hos svenska folket när han var med i ”Så mycket bättre” för två år sedan.

Albin Lee Meldau blev oerhört populär och en klart lysande stjärna i programmet.

Men artisten har också kämpat med missbruk och berättar nu sanningen bakom vad som egentligen hände under tv-inspelningarna.

Under de senaste tio åren har det varit en stark tradition för svenska folket att se några av våra mest folkkära artister tolka andras låtskatter i ”Så mycket bättre”.

Programmet har också gjort att tv-tittarna har fått upp ögonen för nya stjärnor, och så var fallet för artisten Albin Lee Meldau.

Så mycket bättre
Med bland andra Charlotte Perrelli var Albin Lee Meldau en av deltagarna i ”Så mycket bättre” 2018. Foto: TV4

Innan programmet hade han gett ut en hel del musik, men hade inte riktigt fått det genomslag han hade önskat på hemmaplan.

Så när Albin entrade programmet, var han mer eller mindre en doldis för många, men det skulle det bli snart ändring på.

Från ”doldis” till stor stjärna

Efter säsongen 2018 slog Albin igenom stort hos tv-tittarna och svenska folket, men artisten genomgick också en svår kamp.

Albin Lee Meldau har tidigare berättat om sitt missbruk och att han lades in på behandlingshem kort efter inspelningarna.

Nu berättar han sanningen om hur ”Så mycket bättre” egentligen var.

– Det enda jag mindes var alla gånger jag gjorde bort mig i huset, för jag var inte nykter en sekund där inne. Man balanserade liksom. Alla som har ett missbruksproblem fattar vad jag menar. I efterhand gjorde jag ett bra jobb, det gick ju bra, säger han i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Albin Lee Meldau gjorde fantastiska insatser under Så mycket bättre. Nu berättar han om sin svåra kamp. Foto: TV4/Youtube

”Total psykos”

Programmet spelades in under sommaren och Meldau var nervös inför sitt avsnitt som sändes sent på året.

– Det sista avsnittet, som givetvis var mitt jävla avsnitt, som jag var mest nojig över, det var vid jul. Det var ett halvår av total psykos och ångest över hur det ska se ut, säger han i podcasten.

I podcasten berättar han att han kort innan programmet skulle spelas in hade rest och använt droger.

Nykter i ett och ett halvt år

Inombords mådde han riktigt dåligt.

– När jag kom till ”Så mycket bättre” och började med det, då hade jag åkt kust till kust i USA och rökt. Det var fri tillgång och jättesjukt. Jag satt i en bil och rökte och söp. Jag var helt trasig fysiskt.

Han berättar att behandlingshemmet var det bästa som har hänt honom och i dag har Albin Lee Meldau varit nykter i nästan ett och ett halvt år.

Vi önskar dig allt gott Albin och vi är glada att höra att du mår bättre idag! Alla styrkekramar till dig!