Alexandra Rapaport: Pojkvän, man, längd, ursprung, barn, Gåsmamman

Vid 50 års ålder blomstrar karriären som aldrig förr för högaktuella Alexandra Rapaport. Gåsmamman, Heder och Morden i Sandhamn är några av tv-höstens hetaste program, och Alexandra har huvudrollen i samtliga. Snart kan vi även se Alexandra i helt nya roller. Men vem är stjärnans man? och har hon några barn?

Här är allt du inte visste om Alexandra Rapaport.

Alexandras skådespelarkarriär sträcker sig ända bak till 1985, då hon som 14-åring medverkade i tv-serien “Det blåser på månen”. Därefter landade hon roller i flera tv-serier, bland annat sjukhusdramat “OP7”.

Det stora genombrottet kom som 28-åring när hon spelade mamman i familjefilmen “Tsatsiki morsan och polisen”. 

Alexandra Rapaport. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Alexandra Rapaport. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Serier

Alexandra kan ses i flera svenska filmer och tv-serier, men hon känns oftast igen från “Gåsmamman”, efter att ha spelat huvudrollen i populära serien som började sändas 2015. Totalt har sex säsonger av ”Gåsmamman” spelats in.

En annan känd roll är den som “Nora”, i kriminalserien “Morden i Sandhamn”, baserade på böckerna med samma namn. 

Alexandra Rapaport ursprung

Alexandra är född och uppvuxen i Bromma utanför Stockholm. Efternamnet Rapaport är judiskt. Hennes pappa fick fly från ett invaderat Polen, vilket hon berättat om i en intervju med Svd

I en intervju med MåBra har Alexandra berättat om den stora sorgen och saknaden efter att ha förlorat båda sina föräldrar. 

LÄS MER: Alexandra Rapaports stora sorg – pappan död i corona: ”Min trygghet…”

Alexandra Rapaport längd

Alexandra är 50 år gammal och 162 centimeter lång. Hon föddes den 26 december 1971. 

Alexandra Rapaport man

Vem är Alexandra ihop med?

Alexandra Rapaport är gift med Joakim Eliasson, som jobbar som reklamfilmsregissör. Paret träffades för 17 år sedan, när Alexandra var 33 år gammal. 

Barn

Alexandra har två barn, båda tillsammans med kärleken Joakim Eliasson. Elmer Eliasson är 14 år, och Blanca Eliasson är 11 år. 

Gåsmamman och Heder

Alexandra är högaktuell i tv i höst. Den sjätte och sista säsongen av “Gåsmamman” hade premiär den den 29 augusti, samtidigt som ”Morden i Sandhamn” sänds. 

Den 12 september har den tredje säsongen av “Heder” premiär på Viaplay, där vi kan se Alexandra spela mot Eva Röse bland annat. 

2023 får vi se Alexandra i filmatiseringarna av Martina Haags romaner “Det är något som inte stämmer”, och  ”Livet går så fort”, som spelats in under våren 2022.

Dela gärna artikeln med fler som ser fram emot en spännande tv-höst.