Anders Bagges mamma Lisbeth död

Anders och Lisbeth Bagge. Foto: Claudio Bresciani/TT & TV4

Anders och Lisbeth Bagge. Foto: Claudio Bresciani/TT & TV4

Ingenting blir sig likt.
Anders Bagge har förlorat sin älskade mamma Lisbeth.
– En trygghet jag nu tyvärr måste klara mig utan, skriver han.

Anders Bagge har blivit en älskad tittarfavorit i rutan efter alla år som karismatisk, ärlig och godhjärtad jurymedlem i talangtävlingen ”Idol”. Egentligen fick han sitt genombrott redan på 1990-talet i grupperna Legacy of Sound och Ruff ’N’ Redy.

Musikproducenten tog så sent som hösten 2021 själv steget längst ut på scenen som soloartist. Detta när han medverkade i TV4:s ”Masked Singer Sverige” – en insats som sen ledde till att han även vågade sig ut på Melodifestivalens stora scen året därpå.

Det slutade i succé – Bagges låt ”Bigger Than the Universe” nådde till den stora Mello-finalen. Bidraget vann sedan svenska folkets röster i den stora finalen, och till slut kom han på andraplats i Mellon, eftersom de internationella jurygrupperna röstade på ”Hold me closer” med Cornelia Jakobs.

Men det är ju som producent och låtskrivare Bagge har gjort sig ett namn i den stora, vida musikvärlden. Han har genom åren samarbetat med världsstjärnor som Madonna, Jennifer Lopez, Céline Dion och Janet Jackson.

Nu är han åter högaktuell med en ny säsong av ”Idol” vars veckofinaler numer direktsänds på lördagar i TV4. Inför lördagens sändning tog Anders till orda och berättade att allt inte kommer vara som vanligt i höst.

Han brukar nämligen ha sin mamma Lisbeth Bagge som trogen tittare. Så blir det inte nu. Mamma Bagge har gått ur tiden, och i en krönika på TV4:s hemsida skriver Anders nu för första gången om sorgen och saknaden.

– Ända sedan första gången jag var med i Idol har hon följt programmet noga och med stort intresse. Efter varje sändning brukade hon ringa mig och ge mig och resten av juryn feedback. “Varför var ni så taskiga mot henne? Varför fick han en Guldbiljett?” skriver Anders Bagge i krönikan.

Ofta satt mamma Lisbeth i publiken på plats under direktsändningarna.

– Det var en sån trygghet för mig, när jag satt bakom jurybänken och darrade av nervositet, att se att Mamma satt där i publiken. Alltid fixad och piffad och i finaste klänningen. Hon satt där och glittrade som en liten röd julkula. Och gav mig trygghet. En trygghet jag nu tyvärr måste klara mig utan. Min mamma Lisbeth gick bort i förra veckan och nu måste jag gå till jobbet ensam. Utan mamma. Det känns tungt, skriver Anders Bagge.

Jurymedlemmen är ändå vid gott mod. Det är tankarna och minnena från mamman som får honom att skina upp.

– Men det finns också en glädje i att tänka på att hon nu kanske tittar på mig från ett moln i stället för från första raden. Kanske klädd i vitt i stället för i rött men säkert lika intresserad, skriver Bagge.

LÄS MER:

Exit mobile version