Anders Bagges stora sorg: ”Finner inga ord som täcker min smärta och förlust”

Anders Bagge är förkrossad.

I dag kom beskedet att de sex labradorerna som använts till djurförsök vid Göteborgs universitet har avlivats.

– Min hustru gråter, jag gråter. Vovvarna finns inte mera…, skriver han på Instagram.

Anders Bagge och hustrun Johanna Lind Bagge har precis som tiotusentals svenskar engagerat sig i hundarnas öden.

Paret Bagge Lind har till och med erbjudit sig att adoptera hundarna.

– Detta gör mig så ledsen och besviken. Vi adopterar mer än gärna en av dessa jag och Johanna Lind Bagge. Tycker inte detta ska få ske, skrev han på Instagram följt av en ledsen emoji.

FOTO TV4/Cirkus Bagge

Djurrättsalliansen har tidigare samlat ihop över 80 000 namnunderskrifter för att få ett stopp på djurförsöken.

Anders Bagge om labradorerna: Jag gråter

De menar att hundarna, som i det här fallet används för att testa tandimplantat, plågas och utsätts för onödigt lidande. Men trots protesterna kom i dag beskedet att de tvååriga hundarna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri har avlivats.

Anders Bagge tar beskedet med bestörtning.

– Min hustru gråter, jag gråter. Vovvarna finns inte mera…. finner inga ord som täcker min smärta och förlust i hjärta och själ….. får återkomma, skriver han på Instagram.

Johanna Bagge Lind är lika ledsen som sin make. Nu vill hon se en lagändring.

– Jag bara sitter här och störtbölar just nu. Vad är detta för människor som tillåter detta. Hur kan man vara så iskalk. Jag går sönder inombords. Det kan inte vara sant!!! Vilken sorg och skam, skriver hon och fortsätter:

– NU MÅSTE DET TILl EN LAGFÖRÄNDRING!!!!! ALLA SOM HAR GODKÄNT DETTA BÄR ETT ANSVAR AV ATT TAGIT LIVET AV FÖRSVARSLÖSA DJUR. Ni står för djurplågeri och inget annat vad det gäller hanteringen av detta!

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hundcoachen Fredrik Steen: Stor sorg och skam”

Paret Bagge är bara några av alla kändisar som velat stoppa djurförsöken. TV4-profilen och hundcoachen Fredrik Steen har tidigare krävt att hundarna släpps. Även han tar dagens besked med stor sorg.

– Det är med sorg jag nu har nåtts av informationen att hundarna är döda. Enligt uppgift har totalt 206 hundar utnyttjats och dödats på universitetet sedan 1996. Det är en stor sorg och skam för hundsverige, skriver han i ett Instagraminlägg.

Göteborgs universitet får massiv kritik för djurförsök

Veterinären Mark Collins har öppet riktat kritik mot universitetet.

– De har väldigt starka band till människor och utsätts de för grymheter så bryter man de här banden de har med människan. Det är väldigt svårt att få en hund under de omständigheterna ge värdefulla forskningsresultat. De mår helt enkelt väldigt dåligt och de resultat man skördar är inte relevanta, sa veterinären Mark Collins när han nyligen gästade TV4:s Nyhetsmorgon.

Representanter för Göteborgs universitet, som fått etiskt tillstånd att bedriva forskningen, har själva hävdat att det inte alls rör sig om djurplågeri, eftersom hundarna ges smärtlindring.

 

Så sorgligt att höra! Vi förstår er Johanna och Anders. Dela gärna artikeln om du känner som paret Bagge.