Anders Berglunds livsändring med hustrun Christel – nya draget efter alla år

Under många år spelade Anders Berglund piano och var lagledare i musikprogrammet ”Så ska det låta”.

Han har varit dirigent i Melodifestivalens orkester och snart fyller han 75 år.

Så här lever Sveriges mest kända dirigent idag.

Redan i barnsben blev Anders Berglund intresserad av musik och redan i unga år turnerade han runt i landet på piano.

Under 70-talet gick karriären spikrakt uppåt då han spelade klaviatur med Blue Swede på bandets tolkning av Hooked on a feeling som toppade den amerikanska Billboardlistan.

Några år senare började han spela i Melodifestivalens orkester, och samma år (1977) vann låten Beatles av Forbes tävlingen och till just den melodin var det stjärnan Anders berglund som skrivit arrangemanget.

Han blev kvar i mellosammanhang och blev dirigent för hela orkestern. Han kom att leda orkestern i Melodifestivalen hela 15 gånger mellan 1978 och 1999 och på köpet blev han Sveriges mest kända dirigent.

Ännu mer folklig blev han mellan 1997 och 2005 var han också en av lagledarna i SVT:s ”Så ska det låta”.

Det blev hela 103 program sida vid sida med Robert Wells. Tillsammans med programledaren ledde de showen som sändes under helgerna och lockade storpublik på SVT varje veckoslut.

I dag har det gått 18 år sedan de senast spelade in ”Så ska det låta” ihop – och 2021 berättade Wells för Nöjeslivet att han fortfarande har en del kontakt med framför allt Berglund.

 Jag och Anders har mycket kontakt. Vi har ju känt varandra i över 30 år. Men han bor i Spanien och är bara hemma i bland. Men när vi väl ses är det precis som alltid. Även om vi inte ses ofta är vi goda vänner, sade Robert Wells till Nöjeslivet då.

Men trots att det är länge sedan ”Så ska det låta” lades ned, så har det varit långt ifrån slutet för Anders Berglund.

Anders Berglund fyller 75

Nyligen släpptes hans senaste album, på vilket han skrivit klassiska arrangemang på Benny Anderssons musik. Och snart kommer han att göra tre konserter tillsammans med Jill Johnson.

I sommar fyller Anders 75 år.

– Jag är ju pensionär på papperet. Men i musikbranschen jobbar man oavsett ålder, jag gör ett antal produktioner per år. Nu är man inte beroende av uppehället på samma sätt så man kan välja att göra kul grejer, det är fantastiskt roligt att man fortfarande är efterfrågad. Jag kan inte bara sitta och mata duvorna, produktivitet och inspiration försvinner inte med en viss ålder, säger han i en intervju med Expressen.

Anders Berglund och Frun
Foto: Stina Stjernkvist/TT Anders Wiklund/TT

Så lever Anders Berglund idag

I 20 års tid har han kilat stadigt med Christel Berglund, 61. 2021 flyttade de till Christels hemtrakter Skåne.

– Vi trivs väldigt bra där. Jag har varit på resande fot och turnerat hela mitt liv och min fru är flygvärdinna så vi är vana vid att flytta på oss, säger Anders Berglund till Expressen.

Dessutom har de en övernattningslägenhet i Stockholm om de skulle längta tillbaka någon gång.

Och som om inte det vore nog har de en övernattningslägenhet i Stockholm. Men även om de har möjlighet att resa runt mellan de olika hemmen försöker de dra ner på tempot och leva ett lugnare liv och tillbringa tid med nära och kära.

Exit mobile version