Anders Borg och Dominika Peczynski skiljer sig – efter 4 år som gifta: ”Utan betänketid”

Tidigare finansministern Anders Borg  och PR-konsulten Dominika Peczynski skiljer sig, efter fyra års äktenskap. Beslutet blev officiellt strax innan midsommar då Dominika meddelade det på sin Facebook. 

“Utan betänketid”. 

Det var under onsdagskvällen innan midsommar som Dominika Peczynski, 51, meddelade skilsmässan på sin Facebooksida. 

“Anders Borg och jag har gemensamt idag ansökt om skilsmässa. Eftersom vi inte har hemmaboende barn tillsammans så träder äktenskapsskillnad i kraft utan betänketid.

Inga kommentarer. Slut på meddelande”. 

Anders Borg och Dominika Peczynski. Foto: Maja Suslin/TT
Anders Borg och Dominika Peczynski. Foto: Maja Suslin/TT

Dominika, känd från 90-talsgruppen Army of Lovers, träffade moderatpolitikern Anders Borg 2014, efter att han kontaktat henne via mail. 

LÄS MER: Anders Borgs stora förändring – 10 månader efter bröllopet med Dominika Peczynski

Anders Borg tog första steget

Dominika Peczynski jobbar idag som PR-konsult och företagsledare. Hon har även gett ut självbiografin ”Jag gör som jag vill”, samt medverkat i tv-programmen ”Harem”, ”Tutti frutti”, ”Idol” och ”Let’s Dance”.

2014 skrev hon en debattartikel för SVT Opinion. Artikeln delades 21 000 gånger på Facebook och fick bland annat Anders Borgs uppmärksamhet. 

Anders Borg skrev ett mail om hur bra han tyckte att Dominikas text var, och en tid senare började deras kärlekssaga. 

Paret gifte sig 2018 och flyttade ihop i en stor lägenhet på Östermalm. Tillsammans med yngsta barnet från en tidigare relation.

När de medverkade i tv-programmet “Tillsammans med Strömstedts”, i vintras pratade de öppet om sin kärlek och vad de värdesätter hos varandra. 

”Hon är spektakulärt vacker”

De hade inte varit gifta länge innan coronapandemin med restriktioner slog till. En period då Dominika enligt henne visade fler dåliga sidor av sig själv.

Då fanns Anders där för henne, menade hon. Och Anders var i sin tur tacksam för Dominika.

 – Jag börjar nästan gråta. Hon är spektakulärt vacker, hon finns där i mörka stunder, sa Anders Borg i programmet på TV4 då. 

Anders Borg skiljer sig

Paret berättade även om hur det var att hålla relationen hemlig i början. 

 – Det var nästan som en spionnovell. Vi låtsades att vi kindpussades på Arlanda utanför en bokaffär och vi smusslade in ett nyckelkort i min hand till rummet som han bodde i på hotellet, berättade Dominika Peczynsk för Jenny och Niklas Strömstedt när de besökte paret i sitt tv-program.

Efter åtta år tillsammans och fyra som gifta väljer paret nu att gå skilda vägar, utan betänketid.