Anders Pihlblads gripande ord om Elin Kjos – efter dödsbeskedet: ”Tungt hjärta”

Foto: TV4

Träningsprofilen Elin Kjos har gått ur tiden.
För Anders Pihlblad var det tungt att förmedla den tragiska nyheten till tittarna på onsdagen.
TV4-profilen mötte den före detta elitsimmaren flera gånger.
– Hon har hela tiden inspirerat, säger han i Nyhetsmorgon.

Det var på onsdagsförmiddagen som svenska folket nåddes av beskedet att träningsprofilen och inspiratören Elin Kjos somnat in, 35 år ung.

Elin var den tidigare elitsimmaren som sadlade om till träningsinspiratör och följdes av hundratusentals människor i sociala medier. Hon berättade också öppenhjärtigt om hur hon gick vidare i livet, efter att 2020 fått en obotlig cancerdiagnos.

Så sent som i början av mars sändes det avsnitt där Kjos medverkade i TV4:s ”Renées brygga”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Elin Kjos medverkade i ”Renées brygga” tidigare i år. Nu har träningsprofilen somnat in. Foto: TV4

– Jag har alltid jobbat med att lyfta andra på olika sätt, genom träning och hälsa. När jag hamnade i det här blev det plötsligt så här, ”kommer jag inte kunna inspirera människor längre?” Men då blev det i stället att jag började leva på ett annat sätt och när jag själv började få andra värden i livet, kunde jag sända ut det till de som följde mig. Det blev en inspiration till livet i stället, sade Elin då, till programledaren Renée Nyberg.

Elin Kjos är död – blev 35 år

På onsdagen gick familjen ut och berättade att Elin under tisdagen somnade in.

– Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer. Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin, skriver familjen i ett inlägg på träningsprofilens Instagram-sida.

Där delade familjen också med sig av en lärdom från hennes livsresa.

– Till sist ber vi er att göra precis som Elin gjorde varje dag: Leva! Här och nu. Vänta inte en sekund till, skriver familjen.

Sociala medier har under onsdagen fyllts av varma ord om Elin, och stöd till familjen.

– Elin var enastående och kommer alltid vara saknad. All kärlek till er. Tänker på dig Elin. Varje dag och hela tiden. Livet är nu, skriver TV4-profilen Jenny Alversjö i en kommentar till Instagram-inlägget.

– Kärlek till er i denna oerhört sorgliga stund, skriver artisten Jessica Andersson i en kommentar riktad direkt till Elins närmaste.

Anders Pihlblads varma ord om sina möten med Elin Kjos

I Nyhetsmorgon nåddes programledarna Soraya Lavasani och Anders Pihlblad av beskedet om Kjos bortgång under förmiddagen.

Med tunga ord förmedlade de den oerhört tråkiga nyheten till tittarna. Elin hade flera gånger gästat just Nyhetsmorgon och då delat med sig av sina träningstips. Så här såg det exempelvis ut förra året när hon träffade Anders Pihlblad i tv-studion.

Artikeln fortsätter under videoklippet:

Pihlblad berättade, märkbart tagen men professionell i sin yrkesroll, för tv-tittarna om den tragiska nyheten i direktsändning.

– Det är verkligen med tungt hjärta man förmedlar den här nyheten, Elin har gästat oss här i Nyhetsmorgon många gånger. Både själv och tillsammans med sin syster, säger Anders Pihlblad i onsdagens Nyhetsmorgon-sändning efter att beskedet om Kjos bortgång precis kommit.

Programledaren imponerades stort av Kjos och kommer minnas sina möten med henne.

Artikeln fortsätter under bilden.

Soraya Lavasani och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon berättar nyheten om Elin Kjos bortgång. Foto: TV4

– Hon har imponerat verkligen, och hon ville inte prata om sin kamp mot cancer, utan hela tiden berätta om hur hon har hanterat den. Hon kände också att hon under stora perioder, då hon fått olika behandlingar, ändå mått bra under behandlingarna, säger Pihlblad och fortsätter:

– Hon har hela tiden inspirerat, fortsatt att träna. Jag minns nu hur hon utmanade mig flera gånger.

Kollegan Soraya Lavasani instämde.

– En otrolig kraft som blir saknad av många, säger hon i programmet.

Elin Kjos blev 35 år.

Alla våra tankar går till familjen. Vila i frid.

Exit mobile version