Andreas Weise åtalas – efter misstaget i bilen

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Tv-ikonen Arne Weises son Andreas slog igenom när han slutade på femte plats i Idol 2010. Därefter har han gjort en framgångsrik karriär inom musiken – och bland annat tagit sig till andra chansen i Melodifestivalen 2015 med ”Bring Out the Fire”, och så sent som i november släppte han sin senaste singel ”Hold me close”.

Men nu har Weise nått rubrikerna av en helt annan anledning.

Det var från och med 1 februari som det blev olagligt att köra bil med mobil i handen. Detta för att minimera riskerna för olyckor, då detta gör bilförare mindre uppmärksamma i trafiken.

Artisten Andreas Weise ertappades med just detta i bilen, och erkände direkt för poliserna på plats. Han förklarar att han skulle fixa bluetooth i bilens högtalare, men att det inte fungerade.

– Det var ett dumt misstag av att inte vara uppmärksam. Jag erkände på plats att jag hade hållit i telefonen när jag körde, vilket är otroligt korkat. Man vet ju att det är då som olyckor kan ske. Sedan den dagen jag blev stannad så har jag verkligen lärt mig en läxa och inte rört telefonen när jag sitter i bilen, säger Andreas Weise till Aftonbladet.

Eftersom lagen är ny saknas vägledande avgöranden för hur dyra penningböterna blir, och just därför vill också åklagaren att en domstol prövar detta.

– Jag erkänner att jag har gjort det här och det får bli vad det blir av det. Jag antar att det blir böter av något slag, säger Weise till Aftonbladet.

Han hyllar den nya lagen.

– Jag tycker att förbudet är jäkligt bra. Jag har själv problem med att jag sitter med min mobil generellt i livet av rastlösa skäl. Gör jag det hemma framför tv:n så är väl inte det hela världen, men gör jag det i bilen så kan jag ju riskera att verkligen skada människor.

Foto: Youtube

Dela gärna vidare för att uppmärksamma alla på denna nya lag, som förhoppningsvis gör det säkrare för oss alla i trafiken!

Exit mobile version