Anna Bergendahls framtidsbeslut med sambon Kristofer – berättar om stödet i Melodifestivalen 2020

Anna Bergendahl, 28, är tillbaka i Melodifestivalen 2020 – och kommer få stöttning på plats.

Sambon Kristofer finns vid artistens sida under avgörandet, liksom familj och vänner.

Nu berättar ”Kingdom come”-sångerskan om framtiden med kärleken, förhoppningarna i Mello – och sin egen längtan efter barn.

Hon gör comeback i Melodifestivalen 2020 – och är en av de stora förhandsfavoriterna inför deltävling 2 i Göteborg.

På lördag avgörs allt i Scandinavium – och då kommer Anna Bergendahl, som förra året nådde final i tävlingen, ha stort stöd på plats i kulissen.

– Jag kommer ha nästan hela min familj, föräldrar, mina två bröder och deras respektive och så två små flickor på 1 och 1,5 år i publiken. Och min underbara svägerska tryckt upp på tröjor till alla. Hon jobbar på advokatfirma om dagarna och har ägnat kvällarna åt att fixa de här tröjorna. Och så kommer min sambo så klart, säger Bergendahl till Nöjeslivet.

LÄS MER: Anna Bergendahl om kollapsen – vill sprida kunskap

NYKÖPING 20190302 Henrik Bergendahl, Anna Bergendahl och hennes pojkvän Kristoffer Eriksson på efterfesten på Sunlight Hotel efter deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Anna Bergendahl om kärleken

Annas sambo heter Kristofer och jobbar också med musik.

– Han är ju min gitarrist och kapellmästare, så när man som publik går på mina konserter är ju han där. Han arrangerar mycket av mina live-grejer, säger Anna Bergendahl.

Som bland annat nyligen lade upp det här fina klippet till sina följare på sociala medier – där hon framför en sång med Kristofer:

Hur är det att jobba tillsammans med sin partner?

– Det är väldigt praktiskt, vi repar nästan alltid hemma. Vi kan ta snabba frågor hemma, det är korta led, och så slipper vi vara ifrån varandra. När man är på turné är man ju borta så otroligt mycket.

Är ni möjligtvis förlovade?

– Nej, ingen förlovning. Vi är sambos och har 13 gitarrer tillsammans.

LÄS MER:Anna Bergendahl isolerar sig från skriverierna – favorit i Melodifestivalen efter succén

”Det är helt underbart”

På sociala medier har Anna Bergendahl tidigare berättat om den stora glädjen i att vara både moster och faster.

– Jag är både moster, faster och gudmor. Det är helt underbart. I dag (läs fredag) kommer de ner till Göteborg och jag vet att de där små kommer ta ner mig på jorden, det finns inget annat, säger Anna och skrattar.

På frågan om Anna och Kristofer själva funderar på att skaffa egna barn i framtiden svarar hon:

– Ja men absolut, vi vill ju ha barn verkligen. Men vi båda är fokuserade på våra jobb och är karriärister så det kommer nog dröja lite. Men har vi tur och kan vi få egna…det vill vi, säger Anna Bergendahl till Nöjeslivet.

Om årets bidrag i Mello, ”Kingdom come”, säger hon:

– Den betyder jättemycket, den heter ”Kingdom Come” som är metaforiskt för en större plats. Någonting bättre och högre, för alla, säger Bergendahl.

Hon utvecklar:

– Musik är det jag tar till när jag går igenom något svårt eller något som är tråkigt. Då lyssnar jag på låtar som jag älskar det är det som är syftet med den här låten. Att få känna glädje, hopp och kraft. Om det går fram till folk på lördag så skulle jag vara jättenöjd.

Anna Bergendahl nådde stora framgångar i Melodifestivalen förra året. Hur kommer det att gå i år? Anna tillhör förhandsfavoriterna inför deltävlingen i Göteborg på lördag. Foto: Wikimedia commons

Så underbart beskrivet, Anna! Dela gärna vidare för att önska denna sångfågel stort lycka till i Melodifestivalen i år.

TV: Melodifestivalens vinnare sen millennieskiftet