Anna Brolin bröt ihop i direktsändning – orden om vännen blev för mycket: ”Tog hennes liv”

Det blev minst sagt känslosamt i den direktsända tv-galan Tillsammans mot cancer under måndagskvällen. Vid ett tillfälle blev det för mycket även för programledaren Anna Brolin, som inte kunde hålla tillbaka tårarna när hon pratade om vännen Hannah, som gick bort i cancer förra året.

Med kort varsel fick TV4 byta ut programledaren Pär Lernström som skulle lett den direktsända galan Tillsammans mot cancer. Detta då Lernström testade positivt för covid-19. 

Pär Lernström sjuk i covid-19

På Instagram berättade Pär om den tråkiga nyheten.

”Det här är supertråkigt för mig, jag blev jätteglad när jag fick frågan om att göra det här och jag hade stor lust och passion för det här projektet. Men tyvärr blir det så här”, skrev han då.

Med snabba ryck gjorde sig erfarna programledaren Anna Brolin redo för att leda galan tillsammans med Arantxa Álvarez. 

Som vanligt innehöll galan flera livsberättelser med öden som berörde tittarna. Men det var inte bara de hemma i tv-sofforna som blev känslosamma.

Vid ett tillfälle kunde inte programledaren Anna Brolin hålla tillbaka sina tårar.

Anna Brolins tårar i direktsändning

Men det var inte bara tittarna som blev drabbade av berättelserna. Även Anna fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

Anna delade bland annat med sig av känslorna kring att ha vuxit upp med en mamma som kämpat mot cancer, men överlevt.

Men det var när ämnet ledde in på vännen Hannah Ekwall som många känslor blossade upp för programledaren. 

– Men det blir inte några bonusår för alla. Igår så skulle min vän Hannah ha fyllt 40 år, det fick hon aldrig. Cancern tog hennes liv vid 39 års ålder och det är fortfarande alldeles för många öden som slutar så. Mer forskning behövs och fler månadsgivare behövs, sa en tårögd Anna i direktsändning.

Anna Brolin
Foto: TV4

”Gör mig förtvivlad”

Hannah Ekwall, gift med Patrik Ekwall dog i cancer 2021. I ett tidigare inlägg på Instagram har Anna Brolin uttryckt sin stora sorg över vännen bortgång. 

“Hannah.  Att du inte är och ska vara med gör mig så himla himla ledsen och förtvivlad. Genomsyrad av omtänksamhet, med det smittsammaste skrattet och den mest godhjärtade av dom alla. Som alltid fick alla att känna sig bekväma och omhändertagna. Fan att världen och livet inte kunde ta bättre hand om dig. Så är känslan. Och hur orättvist det är. Ofattbart, grymt och obarmhärtigt”.

Fina Anna. Vi skickar styrkekramar till alla som har eller haft en anhörig som drabbats av cancer.