Anna Brolin tar en akut paus från TV4 – efter läkarens besked

TV4-programledaren Anna Brolin, 38, är populär i tv-rutan – både för sina insatser i sportens värld och i underhållningsprogram som Biggest Loser.

Men nu kommer profilen att ta en tillfällig paus från sina uppdrag.

– Jag hoppas verkligen att jag har dragit bromsen i tid, säger hon till Expressen.

Anna Brolin har som bekant jobbat med alltifrån fotbolls-VM och landskamper till Biggest Loser. Men nu kommer småbarnsföräldern Anna ta en paus från sina uppdrag i TV4.

– Jag älskar egentligen när det är stressigt och kaotiskt som det ofta är med direktsändningar. Men i kombination med två små barn, varav en är en bebis, så finns inte återhämtningstiden på samma sätt som tidigare. Jag är van vid intensiva perioder men den här gången har kroppen sagt ifrån, säger hon till Expressen.

Det var annars tänkt att hon skulle jobba på som vanligt. Men Brolin berättar att det är hälsan som säger ifrån. Efter råd från läkare drar hon nu i handbromsen.

Anna Brolin: Dags för mig att dra ner på tempot

– Jag mådde inte bra fysiskt och konsulterade en läkare som konstaterade att det var dags för mig att dra ner på tempot. Det är klart att jag blev rädd när kroppen reagerade på vissa sätt som jag inte kände igen och inte riktigt lyckades hitta tillbaka ifrån, säger hon.

Tack och lov hann Anna dra i bromsen i tid. Hon berättar för tidningen att hon redan nu mår lite bättre, nu när pressen inte är lika stor.

Hon kommer att vara med under inspelningarna av Biggest Loser nu framöver, men sedan är tanken att hon ska ta en paus från arbetet och vara ledig under resten av året. Då kommer hon också få ihop familjelivet bättre, tror Anna.

– Då har vi båda barnen på förskola, vilket underlättar logistiskt, plus att jag förhoppningsvis lärt mig något av detta och blir bättre på att balansera jobb, hälsa och småbarn. Jag älskar mitt jobb och vill hålla i många år till, säger Anna Brolin till Expressen.

Här har Anna skrivit själv om beslutet på sin Instagram:

– Ni är nog fler härute som ibland känt att schemat är övermäktigt. Och då pratar vi om schemat som innefattar små barn och jobb, i mitt fall en bebis och en treåring, som kommer med diverse ringar på vattnet som trots och förskoleförkylningar, utvecklingsfaser som rubbar sömnen hos samtliga familjemedlemmar – och ett samvete som frekvent vrålar ”otillräcklig”, skriver hon bland annat. 

Här kan man läsa hela inlägget:

Väldigt bra att du drog i handbromsen i tid, Anna. Dela gärna vidare för att sprida denna viktiga fråga.