Anna Brolins rörande ord om Sven-Göran Eriksson – efter tunga bilderna i direktsändning

Anna Brolin och Sven-Göran Eriksson. Foto: TV4 & Claudio Bresciani / TT

Anna Brolin och Sven-Göran Eriksson. Foto: TV4 & Claudio Bresciani / TT

Sverige och fotbollsvärlden har sorg.
Sven-Göran Eriksson somnade in på måndagen, 76 år gammal.
TV4-profilen Anna Brolin berättade om nyheten i ”Efter fem” – och utanför rutan skrev hon några väl valda ord om tränarikonen.

På måndagen kom beskedet att Sveriges mest framgångsrike fotbollstränare genom tiderna har gått ur tiden. Sven-Göran Eriksson somnade in i sitt hem på Björkefors utanför Sunne, 76 år gammal.

”Svennis” har vunnit titlar såväl i Sverige, som i Italien och Portugal liksom bucklor i internationella sammanhang. Många minns förstås Uefacup-titeln med IFK Göteborg år 1982, den som blev hans stora genombrott på den internationella scenen. Han skrev historia när han när han 2001 blev Englands förste utländska förbundskapten någonsin och tog landet till kvartsfinal i tre raka mästerskap.

Barnen om Sven-Göran Eriksson: ”Vi har inspirerats av hans livsglädje”

Tidigare i år kom beskedet att tränarikonen, med rötterna i värmländska Torsby, gick en kamp mot cancer i bukspottskörteln. Han då ta emot hyllningar och kärlek från hela fotbollsvärlden.

Och på måndagen meddelade alltså familjen att Svennis gått bort.

– Vi har inspirerats av hans livsglädje, mod och vilja att leva livet fullt ut – även i det sista. Vi hoppas att ni kommer att minnas pappa som den positiva och modiga människa han alltid var både offentligt och hemma hos oss, skriver Svennis barn, Lina och Johan Eriksson i ett uttalande.

Kondoleanser har kommit in från hela världen. I TV4 handlade förstås en stor del av måndagens ”Efter fem”-sändning om just Sven-Göran Eriksson. Programledaren Anna Brolin var märkbart rörd i programmet.

Anna Brolins rörande ord om Svennis

Utanför rutan har hon skrivit några personliga rader som vittnar om hur högt hon aktar Svennis.

– En ”Mister” som ingen annan. Det vittnar inte minst alla hjärtliga hyllningar från några av världens allra största spelare som tackar – för att han såg och trodde på just dom. När ingen annan gjorde det, skriver Anna Brolin på Instagram och fortsätter:

– Och kanske ligger storheten i just den lilla nyansen, att som ledare förmedla den känslan, och omtanken om människan bortom spelaren. Stort för många. Självklart för Svennis. I Degerfors och på Wembley. Nu bland andra ”Änglar”. Grazie Mille Sven.

Så fint uttryckt av dig, Anna. Alla våra tankar går till Svennis familj.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version