Anni-Frid Lyngstads pik efter ceremonin hos kungen – kängan efter kritiken mot Abba

Abba återförenades på slottet.
För första gången på 50 år delade kung Carl XVI Gustaf ut ordnar.
Efteråt passade Anni-Frid Lyngstad på att skicka en pik till supergruppens kritiker, skriver Expressen.

Abba stod för pophistoriens förmodligen största och mest oväntade comeback när de hösten 2021 släppte albumet ”Voyage”. Gruppens första på 40 år.

Detta efterföljdes av en stor avatar-show i London som pågår än i dag.

Den svenska supergruppen har under årens lopp varit extremt framgångsrika. Enligt affärstidningen Forbes sålt minst 200 miljoner album och singlar i hela världen.

Samtidigt har kvartetten också varit väldigt sparsamma med återföreningar sedan de alla gick åt olika håll år 1982. Men den 5 november 2021 förändrades plötsligt allt – när Abbas första album på nästan 40 år nådde skivdiskarna. Då släpptes gruppens nionde studioalbum i ordningen.

Tidigare i år firade de dessutom 50-årsjubileet av ”Waterloo” – låten som blev deras stora genombrott i och med segern i Eurovision Song Contest i Brighton 1974.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240531 Artisterna Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad Reuss, Agnetha Fältskog, och Benny Andersson tar emot Vasaorden "För mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv av kung Carl Gustaf och drottning Silvia då kungliga ordnar delas ut på Stockholms slott på fredagen. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240531 Artisterna Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad Reuss, Agnetha Fältskog, och Benny Andersson tar emot Vasaorden ”För mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv av kung Carl Gustaf och drottning Silvia då kungliga ordnar delas ut på Stockholms slott på fredagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Men det sker inte alltför ofta att de fyra ställer upp på bild tillsammans. Senast var 2022 då ”Voyage”-avatar-showen hade premiär i London.

Men i fredags var det dags igen.

Då prisades nämligen Abba på slottet. Kungaparet delade ut ordnar för första gången på fem decennier – och bland pristagarna fanns alltså Abba som nu kantitulera sig riddare, eller kommendörer, av första klassen.

Benny Andersson berättar att kvartetten diskuterat det hela i förväg. Alla fyra dök upp på slottet.

– Det är ju trevligt. Det är nästan en gisslansituation. Man kan ju inte komma bara en och hämta det här. Så vi pratade om det och sa att vi måste åka hit alla fyra, sade Benny Andersson enligt Expressen.

Björn Ulvaeus:

– Det är inte så ofta som alla fyra är på samma bild eller på samma plats. Det kanske kommer det aldrig hända igen. Men det känns jättebra i dag, säger han till tidningen.

Anni-Frid Lyngstad passade på att skicka en passning till alla som kritiserat Abba för att vara för kommersiella med sitt musicerande. Detta var någonting som var särskilt framträdande under gruppens första år på 1970-talet.

– Jag tänkte på det och det kanske är någon av dem som skulle tycka att det var kul att vara här i dag, sa Anni-Frid Lyngstad efteråt, uppger Expressen.

STOCKHOLM 20130506 Anni-Frid Lyngstad Reuss vid invigningen av ABBA-museet på Djurgården. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20130506 Anni-Frid Lyngstad Reuss vid invigningen av ABBA-museet på Djurgården. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Ni är så värda detta, Abba! Stort grattis.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev