Anton Körbergs tårar – i slagsmål efter tuffa orden om pappa Tommy

Anton Körberg, 42, växte upp med en av Sveriges mest kända artister som pappa.

Nu berättar han om den otäcka upplevelsen på skolgården – när Tommy Körberg hånades öppet av kamraterna.

– Jag grät floder, säger Anton Körberg till podcasten ”Hitfabriken” med Fredrik Ralstrand.

Han växte upp som den store tonårsidolen Tommy Körbergs son.

Anton Körberg har hela tiden varit stolt över sin pappas långa och mycket framgångsrika karriär. Den omtyckte artisten har bland annat vunnit Melodifestivalen två gånger (1969 med ”Judy min vän” – som förövrigt är den brittiske artisten Morrisseys favorit, och ”Stad i ljus” år 1988).

Nu berättar han om kändisskapets baksida.

När Anton själv gick i lågstadiet blev han utsatt för glåpord på skolgården, berättar han själv öppenhjärtigt i podden ”Hitfabriken” med programledaren Fredrik Ramstrand.

Foto: Frankie Fougahantin/Wikimedia commons

– Jo, det var det ju i början. På lågstadiet gick jag i lilla Adolf Fredrik. Då var det en kille som hette Johan kommer jag ihåg, kallades för ”Kuben”. Han var en stor kille som gick i fyran, jag gick i trean. Han var så stor så att han hade kunnat gått i femman, sexan. Folk var lite rädda för honom, bufflig, och han sa någonting dumt om min farsa, säger Anton Körberg i podden ”Hitfabriken”.

Anton Körberg reagerade utan att tveka.

– Jag tvekade inte en sekund. Jag flög på honom och liksom bara…slogs vet jag inte, men barnslogs, du vet. ”Sluta! Sluta!”. Men jag fick honom ändå att gråta. Jag grät ju floder också. Jag kommer inte ens ihåg vad han sa, men det var väl ”din farsa knarkar…” eller någonting. Det han sa stämde väl säkert också, men det är just det att han sa någonting om min farsa när jag ändå var stolt över honom som verkligen triggade i gång någonting.

View this post on Instagram

Crazy days…

A post shared by Anton Körberg (@akorberg) on

Anton Körberg var också genom sin mor Anki Lidén halvbror till Tim Bergling, mer känd under artistnamnet ”Avicii”.

I podden ”Hitfabriken” berättar han hur det var att växa upp med Tommy Körberg som pappa, och får bland annat frågan när han var som mest stolt. Då minns Anton Körberg tillbaka på tiden för ”Chess” i London.

– Det var väl där, runt 10-11 år. När det var London. Det var där han peakade, då var han överallt. I tidningarna, alla barnen kände till honom… Då är det klart man blev lite stolt, och tack och lov så blev jag inte mallig. Jag kan tro att många kändisbarn tror att: ”Åh, det betyder att jag är…”. Nej, jag tror inte jag var mallig, det var mest att jag skojade om honom och så där, säger Anton Körberg i podden ”Hitfabriken” som finns att lyssna på nu i sin helhet.

Foto: Hitfabriken med Fredrik Ralstrand

Dela gärna vidare för att önska Anton och Tommy en fin sommar!